Annonse
Annonse

Aage G. Sivertsen

Det er kaldt i nord. Snøen laver fortsatt ned. Det er også kaldt i sør. Det hagler i hovedstaden. Koronaen varmer heller ikke. Midt i mellom – i Kristiansund – Byen ved Storhavet, har det vært en vår med sørvest kuling og storm i kastene. Det bedret seg den siste uken, men Jonas Gahr Støre vil det annerledes. 

Nå har Arbeiderpartiet nettopp besluttet at de ikke vil beholde fødeavdelingen ved sykehuset i Kristiansund. Støre sender fotsoldaten, et skjold, Aps helsepolitisk talskvinne, Ingvild Kjerkol, foran seg. Sp, Frp og SV bestemte 25. mars at de ville fremme et fellesforslag:
«Stortinget ber regjeringen stanse nedleggelsen av fødeavdelingen i Kristiansund og sikre at fullverdig fødeavdeling i Kristiansund blir en del av den framtidige sykehusstrukturen i Møre og Romsdal».

Dette sier Støre og Ap nei til. Så kan man lure på hvorfor Arbeiderpartiet ikke gjør som folk flest vil. Hvorfor fjerner Ap seg lengre og lengre fra velgerne? Det er ikke godt å si. Det spesielle med mange lokale Arbeiderparti er at de aldri mister makten. Hadde det vært lokalvalg i morgen, ville nok ikke Ap fått mer enn 20 % av stemmene, men om halvannet år, for ikke å si ved neste kommunevalg, er de på godt over 30 % igjen. Kanskje 35 % slik som ved siste kommunevalg. Eller kanskje rundt 50 % som i nabokommunen Averøy. 

Hva er det som får det store flertall av folket i små kommuner til å stemme Ap- samme f`hva de finner på? Som Frank Aarebrot (død 2017) så fint sa det på TV2:

«Selv om en sau hadde ledet Arbeiderpartiet, ville min far gitt dem sin stemme».

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte