fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

Jeg har gjennom hele helgen ventet på å se hva som ville ligge i Skanskas siste tilbud om sykehusprosjektet på Hjelset. Men timene har gått.

Men så leser jeg i Tidens Krav at saken er unntatt for offentlighet. Det blir også møtet mandag hvor styret i helseforetaket skal avgjøre hva som skjer. Dette er selvsagt en utilgivelig og håpløs saksbehandling. Men noen synes å trives i de lukkede rom.

Egentlig forundrer det meg ikke at saken får en slik vending. Ingenting forundrer meg  lenger når det gjelder helseforetakets behandling av den betente sykehussaken på Nordmøre og Romsdal.

Helsebyråkratene turer frem

Dessverre har politikerne for lengst gitt fra seg makta til helsebyråkratene – og de kan ture frem som de vil.

Jeg vet ikke om noen politikere tør å ta i denne «giftige» saken nå. Men jeg tviler på det. Men at noen politikere og at noen partier får lide for dette ved kommende Stortingsvalg er jeg hellig overbevist om.

Alt har gått galt

I en liten mannsalder har jeg fulgt anbudsprosesser på nært hold som sjefredaktør i Byggeindustrien. Det som har skjedd i forbindelse med den famøse sykehussaken på Nordmøre og i Romsdal, skal man lete lenge etter. Alt som har gått galt synes å ha gått galt i denne saken.

Dette viser med all tydelighet hvor farlig det er når politikerne gir fra seg makt og myndighet til byråkrater.

Hemmelig maktspill

Det har vært mange kriser i dette sykehusprosjektet. Men spesielt kritisk har det vært de siste dagene. Selvsagt har alle medlemmene i Gutteklubben Grei engasjert alle sine venner i et hemmelig maktspill for å «redde» stumpene. Det skal heller ikke forundre meg at det i 12. time er kommet «friske» penger  (fra de «høie») på bordet som kan «redde» prosjektet.

Vi får vente å se

Nå får vi vente å se hva som skjer. Men uansett utfall i denne saken så kan jeg love at kampen ikke er over for å redde et forsvarlig sykehustilbud i Kristiansund.

I en tid hvor pandemi slår ut land og folk skulle man tro at ansvarlige myndigheter ville gjøre alt for å styrke sykehustilbudene i Norge. Det som skjer på Nordmøre og Romsdal nå vil bidra til å svekke sykehustilbudet. Men dette bryr gutteklubben Grei og helsebyråkratene seg lite om. De er opptatt av sin egen prestisje og at de skal vinne sitt maktspill. Men det kommer en oppgjørets time…

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte