fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

Vi omgis av eksperter på alle områder i livet. Men har virkelig alle som utgir seg for å være eksperter evnen til å gi de rette svarene på alle spørsmål. Selvsagt har de ikke det. Men politikerne omfavner ekspertene. De mener visstnok at får ekspertene ansvar så vil alt gå så mye bedre. Men det gjør det dessverre ikke alltid.

Kanskje er det på tide at også politikerne får et mer nyansert bilde av hvilken rolle ekspertene skal ha. Selvsagt har vi bruk for folk som kan sine fag, men problemet med å delegere større ansvarsområder til de såkalte ekspertene er at de ikke evner å se helheten. Helheten bør i alle fall politikerne se.

Går det galt, så går det skikkelig galt

Gjennom et langt liv har jeg fulgt med på mange store og små prosjekter – ikke minst innen bygg og anlegg.  Selvsagt går mange prosjekter på skinner, men du verden hvor mange feil som gjøres. Og det som går igjen. Når et prosjekt  først blir kjørt i grøfta, så er det ikke grenser hvor galt det kan gå. Det har vi et sørgelig eksempel på i forbindelse med byggingen av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset. Alt som kan gå galt, har gått galt i denne saken.

Men likevel får de samme aktørene fortsette med galskapen. Politikerne sitter musestille i båten. De synes fortsatt at den famøse helseforetaksmodellen er den beste på jord.  De synes fortsatt å mene at ekspertene vet best.

Nå må politikerne våkne

Men en dag får folk flest nok.  Etter mitt syn er situasjonen rundt dette sykehusprosjektet nå så kaotisk  og skandaløst at politikerne må komme seg på banen. De kostbare ekspertene som har hatt med denne saken å gjøre, har spilt fallitt. Hele systemet har spilt fallitt.  Nå er det på tide at politikerne innser det.

Det må bli slutt på hemmelighold. Det må bli slutt på kameraderi og dårlig lederskap.

Det er snart nytt Stortingsvalg. Dersom ikke politikerne snart våkner i sin tornerosesøvn, vil mange av dem bli kastet ut av Stortingssalen når stemmene telles opp. De har fortsatt en sjanse på å redde sine mandater. Men skal de klare det må de snart begynne å ta ansvar.

Selv rike Norge har ikke råd til flere økonomiske skandaler om det er bygging av sykehus eller bygging av store samferdselsprosjekter.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte