Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Kronikk
21 desember 2020 17:21
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Vi omgis av eksperter på alle områder i livet. Men har virkelig alle som utgir seg for å være eksperter evnen til å gi de rette svarene på alle spørsmål. Selvsagt har de ikke det. Men politikerne omfavner ekspertene. De mener visstnok at får ekspertene ansvar så vil alt gå så mye bedre. Men det gjør det dessverre ikke alltid.

Kanskje er det på tide at også politikerne får et mer nyansert bilde av hvilken rolle ekspertene skal ha. Selvsagt har vi bruk for folk som kan sine fag, men problemet med å delegere større ansvarsområder til de såkalte ekspertene er at de ikke evner å se helheten. Helheten bør i alle fall politikerne se.

Går det galt, så går det skikkelig galt

Gjennom et langt liv har jeg fulgt med på mange store og små prosjekter – ikke minst innen bygg og anlegg.  Selvsagt går mange prosjekter på skinner, men du verden hvor mange feil som gjøres. Og det som går igjen. Når et prosjekt  først blir kjørt i grøfta, så er det ikke grenser hvor galt det kan gå. Det har vi et sørgelig eksempel på i forbindelse med byggingen av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset. Alt som kan gå galt, har gått galt i denne saken.

Men likevel får de samme aktørene fortsette med galskapen. Politikerne sitter musestille i båten. De synes fortsatt at den famøse helseforetaksmodellen er den beste på jord.  De synes fortsatt å mene at ekspertene vet best.

Nå må politikerne våkne

Men en dag får folk flest nok.  Etter mitt syn er situasjonen rundt dette sykehusprosjektet nå så kaotisk  og skandaløst at politikerne må komme seg på banen. De kostbare ekspertene som har hatt med denne saken å gjøre, har spilt fallitt. Hele systemet har spilt fallitt.  Nå er det på tide at politikerne innser det.

Det må bli slutt på hemmelighold. Det må bli slutt på kameraderi og dårlig lederskap.

Det er snart nytt Stortingsvalg. Dersom ikke politikerne snart våkner i sin tornerosesøvn, vil mange av dem bli kastet ut av Stortingssalen når stemmene telles opp. De har fortsatt en sjanse på å redde sine mandater. Men skal de klare det må de snart begynne å ta ansvar.

Selv rike Norge har ikke råd til flere økonomiske skandaler om det er bygging av sykehus eller bygging av store samferdselsprosjekter.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse