Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Aage G. Sivertsen
Kronikk
21 desember 2020 22:00
Del på Facebook
Kronikkforfatter Aage G. Sivertsen. Foto: Privat
Kronikkforfatter Aage G. Sivertsen. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet gjorde enorme fremskritt allerede på begynnelsen av det forrige århundre. De opplevde en gullalder fra 1935 til 1970-tallet.

Hovedårsaken var kampsakene for arbeiderne. Urettferdigheten måtte ta slutt. Det var for stor avstand mellom de som eide bedriftene og de som jobbet der.

Når vi nå skriver 21. desember 2020, er Senterpartiet i ferd med å gjøre det samme. Folket er i ferd med å oppdage hva som skjer og hvis partiet får grepet om byfolket, vil en ny politisk revolusjon feie over landet. Fordi folket er stappmette av å bli overkjørt. Kommunereformen, regionreformen, politireformen, helseforetakmodellen osv. Gang på gang kjører regjeringen, med god hjelp fra Arbeiderpartiet, som en stor veivalse over «vårt lille land».

Troms og Finnmark er slått sammen til ett fylke. Hva mener folket? Jo, 86 % av alle som bor i Finnmark er uenig! Og helseforetakene? De foretar akkurat det motsatte av det folk ønsker: To sykehus skal for enhver pris bli til ett stort. Det lages budsjetter, hvor man tror sykehus er identisk med et bilverksted. Med total mangel på innsikt i mellommenneskelige forhold, er det kalkulatoren som fungerer som en slags fasit, som om det skulle være en konkurranse i matematikk. De som regner kan umulig ha hørt om ligninger med en «ukjent»: pasienten. I tillegg er lønningene til lederne i disse foretakene til å bli kvalm av. De får betaling som om bøssene er utømmelige, som om pengene kommer fra en alladins lampe. Styrene i helseforetakene sitter og gnir på sin lampe.  De utfører alt eieren ber om og skjenker regjeringen alt hva de ønsker seg.

Pass dere, Høyre og Arbeiderpartiet!  Når trollet kommer frem i lyset, sprekker det. Mandag 21. desember snudde sola. For hver dag som går vil nye stråler smyge seg gjennom alle små sprekker. Tirsdag 22. desember må styret i Helse og Midt-Norge måtte si nei til et tilbud som de i realiteten har kjent til i snart to år. Alt annet enn et nei takk, må bli det rene kaos og kaos blir det uansett. Folkeeventyret om byggingen av fellessykehuset på Hjelset er bare i begynnelsen av en føljetong. Den kan vare mange år til, eller  - den kan få en bråstopp ved stortingsvalget 11. september 2021.

Hvis Senterpartiets popularitet fortsetter, vil høsten 2021 gå over i historiebøkene som det største politiske jordskjelv siden Arbeiderpartiets fremvekst for litt over 100 år siden. Skulle det gå slik jeg spår her, vil Slagsvold Vedum bli statsminister, Senterpartiet får helseministeren, helseforetakmodellen har behov for respirator og fødeavdelingen i Kristiansund vil bestå.

«Bunadsgeriljaen» er hovedårsaken til at fødeavdelingen i «Byen ved storhavet» fortsatt eksisterer. «Bunadgeriljaen» dukket ikke opp av seg selv. Det var naturens krefter som gjorde sin entre. På nyåret har de bestemt seg for at bunaden skal på igjen. For hvert døgn  som går, vil sola og «Bunadsgeriljaen» spille på lag.

Naturkreftene byr opp til dans.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse