Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Aage G. Sivertsen
Kronikk
23 mai 2022 08:28
Del på Facebook
– Laget har en trener som har hentet elementære spillere og fått dem til å bli sensasjonelt gode, skriver Aage G Sivertsen i denne kronikken. Christian Michelsen, trener i KBK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
– Laget har en trener som har hentet elementære spillere og fått dem til å bli sensasjonelt gode, skriver Aage G Sivertsen i denne kronikken. Christian Michelsen, trener i KBK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er mørkt i KBK for tiden. Ett fattig poeng av 21 mulige. Hvorfor tar ikke laget poeng lenger? Hvordan kan skuta reise seg fra den dypeste avgrunn?

Det handler om psykologi og innstilling. Shakespeare er bak sitatet «To be or not to be, that is the question». Første forsøk er på onsdag mot Tromsø.

Annonse
Annonse

KBKs betydning

De siste fem årene har KBK vært selve vitamininnsprøytningen for alt som har vært positivt på Nordmøre. Sykehuskamp, nye store byggeprosjekt står for tur; kulturhus, campus og Atlanten Stadion for å nevne noen. Inspirasjon, samhold og «guts» tror jeg kommer fra KBKs fantastiske eliteserieinnsats. Det er undervurdert. Regionen må ha et eliteserielag for å lykkes fullt og helt på andre områder. Nordmøre har enormt å takke ildsjelene og de profesjonelle aktørene i KBK. Ikke glem kjære publikum..

Geniale Christian Michelsen

Historien er ikke til å rokke. Laget har en trener som har hentet elementære spillere og fått dem til å bli sensasjonelt gode. Bare se på Pellegrino. Flere andre spillere har også hatt stor suksess. Dessuten har lagånden preget KBK siden de tok steget opp fra OBOSligaen. Det er ikke et mirakel det som har skjedd, men det er jaggu meg ikke langt unna.

Skarsem og mangel på spiss

Høstsesongen i fjor ga et signal om at ikke alt var som det skulle være. Etter å ha luktet på medalje, kollapset nærmest laget. Denne kollapsen har fortsatt. Det finnes ingen fasit, men tapet av midtbanespiller Olaus Skarsem ble merkbar. Mangelen på en god spiss ble veldig merkbar. Men ikke glem at før Moses Mawa kom, hadde KBK en spiss som var langt svakere. Altså kan ikke en enkeltspiller få skylden for det som skjer, tvert om.

Hva kan gjøres?

Selvsagt savner man høvdinger som Dan Petter Ulvestad og Hopmark med sine enorme kvaliteter i luftrommet. Man savner ikke minst en lynrask Aliou Coly. Men det man savner aller mest er troen på at man kan vinne. Det er bare en måte å løse det problemet på: å begynne å vinne. Første mulighet er onsdag mot Tromsø!

Sultne nok spillere?

Det tekniske fenomenet Amidou Diop må gidde å løpe hjemover på overganger. Gjorde du det da Strømsgodset scoret sitt andre mål, Diop? Nei, du gadd ikke. Det er drepende for laget, for Michelsen og det er vondt å se på for publikum.

Annonse
Annonse

Først og fremst savner jeg skrubbsultne spillere. Publikum merker dette. Moses Mawa løper og løper, men hvorfor står du så ofte i offside? Du må orke å løpe tilbake og ikke stå igjen i offsidefellen, Mawa. Michelsen har helt sikkert fortalt deg dette, men det sitter noen tusen på tribunen som ser det samme.

Skal laget vinne må det av og til nødt å presse høyt på hjemmebane – og løpe som gal når laget får en overgang imot.

To be or not to be

Man får ha i bakhodet at KBK er livsviktige for hele Nordmøres infrastruktur. Det handler ikke bare om «to be or not to be» for KBK. Det gjelder for hele Nordmøre.

Man får reise seg i flokk. De elleve utvalgte, reservene, støtteapparatet og publikum. Michelsen er der allerede.

Å vinne mot et fotball- lag hvor alle gir jernet er nesten umulig. Spiller nummer 12 er en del av dette, så kjære Ugler; hold trykket oppe. La oss bidra til treneren får det litt lettere i ukene som kommer.

Ole Gunnar Solskjær bør selvsagt inn på en eller måte. Kan du møte opp på noen treninger, Ole Gunnar? Være med i garderoben før kamp? Det handler om inspirasjon.

Selv har jeg vært i en skriveboble i ganske lang tid, men når hjembyen ber om noe positivt, må jeg bidra med mitt. Være positiv. Hva med deg?

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse