Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
07 desember 2022 14:55
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Mange blir stadig mer forundret over regjeringens politikk. Jeg vet ikke om statsministeren har evnen til å lytte. I så fall er det kanskje til noen likesinnede i eliten. Han lytter i alle fall ikke til grasrota i sitt eget parti.

Statssekretær med hemmelig kundeliste

Han har nettopp skiftet ut statssekretærer som hadde ansvar for statsministerens kommunikasjon. De gjorde visstnok en for dårlig jobb. Nå har Støre hentet inn en ny statssekretær med hemmelig kundeliste fra et PR-selskap.

Annonse
Annonse

Det er ikke lenge siden mange ledende politikere – også fra Arbeiderpartiet – ville ha slutt på samrøret med at folk gikk frem og tilbake fra politikk til PR-byrå. Selv Arbeiderpartiets nåværende partisekretær tok kraftig avstand fra dette. Nå er hun taus som en østers. Jeg har kjent mange av partisekretærer opp gjennom årene. Hadde noen med det kaliber sittet i posisjonen i dag ville det garantert ha blitt oppvask både i denne saken og i mange andre saker. Nå synes det å være Støre og Støre alene som trekker i alle trådende – og det vil ende med katastrofe for Arbeiderpartiet.

For en som sitter utenfor regjeringens kontorer synes det som statsministeren har tråder i alle statsråder som oppfører seg som om de skulle være i et dukketeater.

Statsministeren har ansvaret for velgerflukten

På meningsmålingene er det katastrofe både for Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Den som har det største ansvaret for denne nedgangen er selvsagt statsministeren. Men i Arbeiderpartiet synes han å være fredet. Men på grasrota i partiet er det nå stadig flere som protesterer. Problemet er at grasrota forsvinner dag for dag. Dette synes partiledelsen å ignorere helt.

Fattige og vanlige folk skal unngjelde

Selvsagt balanserer regjeringen på en stram linje når det gjelder økonomien. Inflasjonsspøkelset ligger der. Men grepene som tas rammer i første rekke fattige mennesker og det som regjeringen kaller vanlige folk. Mange slike vanlige folk sliter også mer enn før med å betale strømregningene og alle andre regninger.

Annonse
Annonse

Svikter beredskapen

Da den siste pandemien rammet Norge, gikk Arbeiderpartiet høyt på banen når det gjaldt svikten i beredskapen i Norge. Skjønt Arbeiderpartiet hadde også sin del av ansvaret for at vi sto så svakt da koronaspøkelset kom. Men hva skjer nå? Folkehelseinstituttet skal over natten si opp 300 mennesker. Men ett forsvinner viktig kompetanse som er viktig for oss alle. Selvsagt må også FHI tåle kutt når faren er over, men dette kunne kanskje ha blitt gjort på en mer fornuftig måte.

God utenriksminister, dårlig statsminister

Jonas Gahr Støre er kanskje den beste statsminister Norge har hatt i nyere tid når det gjelder teoretiske kunnskaper. Men det hjelper lite når han ikke har evne til å kommunisere med nettopp vanlige folk. Det synes ikke som om han ikke forstår eller vil forstå problemene som stadig flere nordmenn nå opplever.

Selvsagt er våre problemer i Norge små i forhold til det mange opplever rundt om i en urolig verden. Støre var en fantastisk utenriksminster, men som statsminister mangler han noe vesentlig – evnen til virkelig å lytte og evnen til å ta de riktige valg. Ansettelsen av en PR-mann med hemmelig kundeliste føyer seg inn i rekken av dårlige valg.

Arrogante medspillere

Og når han har med seg arrogante statsråder som Ingvild Kjerkol (som følger Støre i tykt og tynt), blir ikke saken bedre. Støre er selvsagt fornøyd med denne statsråden, men det tror jeg ikke alle Arbeiderpartiets velgere er om de bor i distrikts-Norge eller i Oslo (jvr. Nedleggelsen av Ullevål sykehus og andre sykehus). For Støre er helseforetakene helligdom. Det er de sannelig ikke for mange på grasrota i Arbeiderpartiet.

Selvsagt er tiden moden til å ta en bred debatt om Arbeiderpartiets ledelse. Det må skje før det er for sent. Det nærmer seg snart nye valg. De kan bli skjebnesvangre for både Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse