Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
13 desember 2022 19:47
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Prisene på elektrisk strøm blir villere for hver dag som går. Hvor skal dette ende mon tro?

Nå er sjokkprisene kommet til hele landet. Men hva gjør politikerne – de toer sine hender. Og hva gjør statsministeren? Han bruker stadig mer av tiden sin i Europa på fine middager for å diskutere energikrisen med topp-politikerne der. Det synes ikke å være vilje til å øke strømstøtta til vanlige folk og bedrifter som sliter. Han sier at nordmenn må være forberedt på skyhøye strømpriser i flere måneder fremover.

Annonse
Annonse

Et annet budsjett

«Det må vi leve med», sier Støre til VG. Han gir ingen lovnader om at staten skal øke sitt bidrag til strømstøtte til tross for at staten drukner i inntekter takket være salg av gass. I følge statsministeren er det et annen budsjett det.

Tenk å være så naiv å tro at ikke vanlige nordmenn gjennomskuer dette. Når det gjelder kommunikasjon står denne regjeringen til stryk.

Annonse
Annonse

Politikere må stilles til ansvar

Det er de politikerne som har styrt Norge de siste årene, som har skylda for den situasjonen vi nå må leve med. Det var de som la strømproduksjonen ut på børs. Det skulle i følge ekspertene kun koste noen øre. Jammen sa jeg smør Dette koster oss enormt mye, og vanlige folk må nok en gang ta regningen for politikernes fadeser. Flere nordmenn vil knekke nakken på dette. Det samme vil mange bedrifter gjøre. Men politikerne handler som før.

Bonusene øker

Selvsagt er det en skam å se hva toppene i el-bransjen tjener. Til høyere strømpriser til større bonuser. Og dette er folk som sitter i offentlige selskaper og foretak. Har politikerne ingen styring på dette?

Seiler som «Titanic» mot undergangen

Jeg fatter ikke at lederne i det som skal være et sosialdemokratisk parti (Ap) ikke tar grep. Fortsetter de slik vil man snart se nye bunnoteringer på meningsmålingene. Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet seiler nå som «Titanic» – mot forlis og undergang. Men fortsatt spiller man piano og fiolin i departementskontorene som ingenting skjer.

Støre og hans kompanjionger må vite at der er det norske folk som eier strømmen. Norge har hatt et enormt konkurransefortrinn. Nå er det skuslet vekk. Selvsagt må det få konsekvenser.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 3 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse