Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
13 desember 2022 19:47
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Prisene på elektrisk strøm blir villere for hver dag som går. Hvor skal dette ende mon tro?

Nå er sjokkprisene kommet til hele landet. Men hva gjør politikerne  – de toer sine hender.  Og hva gjør statsministeren? Han bruker stadig mer av tiden sin i Europa på fine middager for å diskutere energikrisen med topp-politikerne der. Det synes ikke å være vilje til å øke strømstøtta til vanlige folk og bedrifter som sliter. Han sier at nordmenn  må være forberedt på skyhøye strømpriser i flere måneder fremover.

Et annet budsjett

«Det må vi leve med», sier Støre til VG. Han gir ingen lovnader om at staten skal øke sitt bidrag til strømstøtte til tross for at staten drukner i inntekter takket være salg av gass. I følge statsministeren  er det et annen budsjett det.

Tenk å være så naiv å tro at ikke vanlige nordmenn gjennomskuer dette. Når det gjelder kommunikasjon står denne regjeringen til stryk. 

Politikere må stilles til ansvar

Det er de politikerne som har styrt Norge de siste årene, som har skylda for den situasjonen vi nå må leve med. Det var de som la strømproduksjonen ut på børs. Det skulle i følge ekspertene kun koste noen øre. Jammen sa jeg smør Dette koster oss enormt mye, og vanlige folk må nok en gang ta regningen for politikernes fadeser.  Flere nordmenn vil knekke nakken på dette. Det samme vil mange bedrifter gjøre.  Men politikerne handler som før.

annonse

Bonusene øker

Selvsagt er det en skam å se hva toppene i el-bransjen tjener. Til høyere strømpriser til større bonuser. Og dette er folk som sitter i offentlige selskaper og foretak.  Har politikerne ingen styring på dette?

Seiler som «Titanic» mot undergangen

Jeg fatter ikke at lederne i det som skal være et sosialdemokratisk parti (Ap) ikke tar grep. Fortsetter de slik vil man snart se nye bunnoteringer på meningsmålingene.  Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet seiler nå som «Titanic» – mot forlis og undergang.  Men fortsatt spiller man piano og fiolin i departementskontorene som ingenting skjer.

Støre og hans kompanjionger må vite at der er det norske folk som eier strømmen. Norge har hatt et enormt konkurransefortrinn. Nå er det skuslet vekk. Selvsagt må det få konsekvenser. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte