Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Bernt Øien, pensjonist
Kronikk
10 mai 2023 11:15
Del på Facebook
Illustrasjon: AI-generert via Dreamstudio
Illustrasjon: AI-generert via Dreamstudio
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Dette er skrevet av Korinterne for flere tusen år siden. Jeg tenker på utbygging av 30GW vindkraft i Nordsjøen. Poenget er ikke å hylle eller dømme, men reise spørsmålet – hva er det som forener mennesker, penger eller overbevisning?

Tysklands grønne har ukrainsk blod på hendene

Russland var Europas råvareleverandør, nå er landet blitt en fiende. Det forårsaker mangel på råvarer og skaper usikre forsyningskjeder på grunn av krigen i Ukraina. Den startet med de beste intensjoner sett fra Putins side, nå er det blitt mer til «shit happens».

Annonse
Annonse

WEF, The Great Reset og politisk korrekthet

World Economic Forum griper muligheten og grunnleggeren Swab går foran verdens ledere med søt musikk - akkurat som "Rottefangeren fra Hameln". «The Great Reset» er ingen eventyrbok, men en dreiebok for en Woke-bevegelse som i tilfellet Nordsjøen setter et mål om å etablere Norge som Europas ressurskoloni. Woke-ideologien opererer ikke lengre bare på egen hånd, men også i offentlig sammenheng.

«52 prosent av dagens unge mellom 15-25 sier de ikke kan si hva de mener om politiske spørsmål fordi de mener samfunnet er blitt for opptatt av hva som er politisk korrekt, kritikken stilner, et faretruende sykdomstegn for den frie demokratiske diskurs» skriver masterstudent i statsvitenskap Martin Lie Jakobsen.

Havvind og fiskeri

Regjeringen messer om hva vi MÅ gjennomføre innen fornybar energiproduksjon. Dette MÅ flyttes stadig mot mer absurde utbyggingsdimensjoner i et stadig raskere tempo. Vi skal bytte ut oljehydrokarboner med strømelektroner ved hjelp 30 GW havvind fra Nordsjøen.

«Det ser ganske håpløst ut» sier Norges Fiskarlag. Det handler om vårt matfat sier Myreng Fisk 26 april: «Frank Bakke-Jensen er du blitt steine tullat? Hvordan kan du anbefale dette området til vindturbiner? Vil du avfolke hele Øst-Finnmark? Det aller beste området vi fisker torsk og hyse på, hele året. Går det her igjennom er det SLUTT PÅ DET TRADISJONELLE BANKLINE FISKET I Øst-FINNMARK!!!»

Lofoten og Røst har i hundredevis av år vært en del av livsgrunnlaget for oss nordboere. Stokkfisken trenger ikke annen energi enn sol og vind for å konservere, og den er eksportert herfra siden vikingtid.

Havvindeventyret - kostnadene veltes over til vanlige folk

Enn så lenge er Norge i en spesiell ressurssituasjon på grunn av sin vannkraft, olje, gass, sjømatproduksjon og fiskerier. Hvor lenge får dette lov til å fortsette med slike utbyggingsplaner basert på en ideologi vi nå ser? Når politikerne gjør energien dyr, da blir innbyggerne fattig. Et påtrengende spørsmål er derfor om vi trenger mer kraft?

«Det er i dagens debatt om kraftmarkedet i Norge nær samstemthet om at «vi» må øke norsk kraftproduksjon (Nævdal - DN). Han spør rette hvem er «vi»? Den Alternative Energikommisjonen mener at Norge har nok strøm, derfor må «vi» være «de» som skal sko seg på subsidier fra havvindeventyret? NVE sjefen Lund sier: «Havvind er ikke lønnsomt». Han er krystallklar på at kostnadene veltes over på vanlige folk. Regjeringen pålegger derfor Norges husholdninger å premiere den elendige energipolitikken som EU og Tyskland fører. Det er stort sprik mellom hva politikerne og vindkraftbaronene sier og den virkelige verden.

Tyskland stengte ned sin kjernekraft 15 april. Den 17 april fikk Polen tilsagn om 4 milliarder dollar fra USA for å bygge 20 mindre kjernekraftverk. EUs energipolitikk henger ikke sammen og USA bryr seg ikke om at de snart vil ha økt gjeldsgraden sin til over rekordnivået fra årene etter 1945. Det kan bokstavelig talt gå rett vest!

ACER får mer makt - havvindutbyggingen utenfor fatteevne

Bitvis blir samfunnskursen satt etter The Great Reset. Ved hjelp av Fjerde energimarkedspakke vil ACER få enda mer makt. Flere av tiltakene som settes inn mot klimaendringene er i seg selv miljø-ødeleggende og ikke bærekraftige på grunn av de enorme ressursuttakene som kreves.

Den moderne sivilisasjonen har tre valg for grunnlastkraft. Det er fra vannkraft, hydrokarboner eller kjernekraft. Pressen graver ikke i materien for å fortelle oss hva det betyr. Den setter heller ikke sin penn i det store metanutslippet som skjedde etter sabotasjen med Nord Stream. De 80 000 tonnene metan som strøk opp i atmosfæren forbigås i stillhet.

Hvorfor er det slik? Når pressen går i takt med makta, ja da når de besluttende politikerne sine mål i beste Woke-stil. Spørsmålet blir: finnes det ikke frie tenkende journalister eller politikere lengre? Den planlagte havvindutbyggingen i Nordsjøen er utenfor de fleste nordmenns fatteevne. Det finnes snart ikke en eneste flekk på denne jord som ikke er utnyttet eller «forvaltet».

Norge som ressurskoloni

Støres avtaleseremoni med Ursula von der Leyen befestet inntrykket om at Norge betraktes som en ressurskoloni. EU omtaler også Norge, Sverige og Finland som TSOer; Transmission Supply Operators. Member Companies (entsoe.eu) «Global Shapers» mål ligger åpent på nettet, mens WEF har sin “ungdomsbevegelse” som ikke akkurat kommer fra et sosialdemokratisk ståsted. Noen forvillede politikere med sosialdemokratisk bakgrunn støtter imidlertid opp «The Great Reset».

Siden jeg startet med et bibelsitat kan jeg like gjerne avslutte med et: «deres korn får ikke aks, deres grøde gir ikke føde. Og om den likevel gir noe skal fremmede ta den» (Hosea 8)

«Vi penetrerer verdens regjeringer» sa grunnleggeren av WEF, Klaus Swab i denne videoen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse