Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast spaltist
Kronikk
31 august 2023 21:24
Del på Facebook
Foto: Emilie Holtet / NTB
Foto: Emilie Holtet / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det synes å være lenge siden at den politiske eliten i Norge følte seg som en del av vanlige folk. Eliten har liksom opphøyet seg selv de siste årene. De vet liksom best. Og da kan de også lage sitt eget regelverk både når det gjelder praktisering av habilitet og alt annet. De føler seg på en måte som opphøyet for det som vanlige folk ser som god moral og rettferdighet.

En avgrunn

Selvsagt forstår jeg den forbannelsen vi nå ser både i fagbevegelsen og hos de tradisjonelle velgerne til blant annet Arbeiderpartiet. Det er en avgrunn mellom disse menneskene og dem som i dag sitter sentralt i Regjering og i partiledelse. Men dette er et problem også i andre partier.

Annonse
Annonse

Det finnes selvsagt lokale folk som har integritet og som vil sitt lokalsamfunn alt godt. Men det finnes også politikere lokalt som er beruset av makt og dominans. Men hvilken agenda har slike folk? Det får velgerne finne ut av.

I løpet av de siste årene er det bygget opp et veldig byråkrati på alle nivåer. Politikerne har gradvis gitt disse byråkratene stadig mer makt.

Annonse
Annonse

Hvem har makta?

I mange kommuner stilles det spørsmål hvem som sitter med mest makt. Er det politikerne eller er det administrasjonen? Er det ordføreren eller kommunedirektøren?I mange kommuner er jeg ikke i tvil om hvem som sitter med makta.

Selvsagt kan ikke dette fortsette i vårt demokratisk Norge. Nå er det på tide at folket sier stopp.

Overadministrert

Vi står nå foran et lokalvalg. Kanskje bør lokalpolitikerne ta et oppgjør med nettopp kommunedirektørene som lager nye stillinger i administrasjonen i stedet for å ansette flere fagarbeidere Helse og Omsorg. Vi trenger flere føtter på gulvet og ikke flere ledere som skal lede disse føttene!

Nå er det kanskje på tide til å høre også på hva folk på grasrota mener. Det er tross alt de det er aller flest av både i kommuner, fylker og i landet. Kom nå fra pidestallene dere opphøyde politikere og administratorer. Dere skal tjene folket. Glem ikke det!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse