Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen, fast spaltist
Kronikk
24 november 2023 08:45
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet skal i disse dager diskutere havarirapporten etter det siste katastrofevalget. Der blir det listet opp en rekke forhold som førte til valgnederlaget. Så langt har statsminister Jonas Gahr Støre nektet å ta ordet krise i sin munn. Men katastrofen fortsetter – ikke minst på grunn av helseminister Ingvild Kjerkols gjøren og laden. Så langt synes ikke dette å være tema i evalueringen etter valget.

Trofaste Ap-velgere har fått nok

Jeg fulgte Debatten på NRK i kveld – og nok en gang klarte denne statsråden å opptre på en slik måte at enda flere trofaste velgere forlater Arbeiderpartiet. Hun gjør vel som Jonas sier at hun skal gjøre. At de ikke skjønner at dette fører til enda mer velgerflukt, er helt håpløst.

Annonse
Annonse

Hvor er garantisten?

Arbeiderpartiet har i alle år etter krigen vært en garantist for å utvikle hele landet. Partiet har sikret velferden for folket. Men nå synes fokuset å være et helt annet. Politikerne har gitt fra seg stadig mer makt til byråkrater og fagfolk som har sin agenda. Helseforetakene synes å ha all makt i helse-Norge. Det topptungt byråkratiet synes å tenke lite på hva som er det beste for folk flest.

Etter alle sykehuskamper vi har hatt i dette landet de siste årene, er det utrolig at ikke Arbeiderpartiets ledelse har lært. Dessverre gjelder dette også på mange andre politikk-områder.

Annonse
Annonse

Helsebyråkratene en ulykke

I helsevesenet er det gigantsykehusene som visstnok skal være løsningen. Hele finansieringsmodellen for sykehusene står til stryk. Men hva gjør Kjerkol og Støre med det. Det opprettes kommisjoner på alle områder. Men hvem sitter så i disse kommisjonene ? Jo, der har helseforetakene sikret seg at de er i flertall.

«Vi har ikke tatt en beslutning om akuttsykehusene» sier Kjerkol. Hvem tror så på den påstanden?

Kursen må legges om

Det har vært mye bråk rundt Støre-regjeringen på mange områder de siste årene. Dersom man ikke snart legger om kursen, frykter jeg og mange med meg om hva som blir Arbeiderpartiets fremtid.

Nå er det på tide å innse at det er krise – og så må man gjøre noe for å komme seg ut av denne krisen. Arbeiderpartiet må finne igjen sin troverdighet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse