Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 april 2020 07:33
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 7. april.

Stortinget behandler krisepakke

Stortinget trer sammen klokka 12 for å førstegangsbehandle regjeringens forslag til kompensasjonsordning for bedrifter som er rammet av koronakrisen.

Ordningen, som i utgangspunktet har bred politisk støtte, skal dekke uunngåelige faste utgifter for bedrifter som har opplevd betydelig omsetningssvikt som følge av de kraftfulle tiltakene myndighetene har iverksatt for å slå ned koronaviruset.

Nominasjonsvalget i Wisconsin

Høyesterett i Wisconsin avviste mandag forsøket på å utsette Demokratenes nominasjonsvalg i delstaten. Valget vil derfor gå som planlagt tirsdag.

Det var fire konservative dommere som stemte for å overstyre guvernørens ordre, mens to dommere som regnes som liberale, stemte for å utsette valget.

Portforbud i Israel

Israel innfører totalt portforbud de første dagene i den ukelange jødiske høytiden pesach, som starter onsdag kveld.

Portforbudet ble kunngjort av fungerende statsminister Benjamin Netanyahu mandag. For å hindre en kraftig spredning av koronaviruset vil det være forbudt å forlate sitt eget nabolag fra tirsdag kveld til fredag morgen.

Wuhan åpner igjen

Nedstengningen av Wuhan, den kinesiske byen som først ble rammet av koronaviruset, oppheves. Den har vært på plass siden 23. januar.

Viruset ble først identifisert i byen i desember. Totalt er det registrert 81.740 smittede og 3.331 dødsfall i Kina siden epidemien startet, ifølge tall fra Worldometers.

30 år siden Scandinavian Star-ulykken

Natt til 7. april 1990 brøt det ut brann på ferja Scandinavian Star mellom Oslo og Frederikshavn. 159 personer omkom, de fleste nordmenn.

Ferja ble satt inn på ruten Oslo-Frederikshavn 1. april 1990. Brannkatastrofen inntraff natt til lørdag 7. april, da det begynte å brenne i en bylt sengetøy utenfor en lugar ved 2-tiden om natta.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse