Annonse
Annonse
Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta
Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Senator Mitt Romney er en av få republikanere som slutter seg til en unison kritikk mot president Donald Trump for å ha omgjort dommen til Roger Stone.

Korrupsjon uten historisk parallell, kalte Romney omgjøringen av fengselsdommen til Trumps nære venn og fortrolige Stone.

– Han omgjør dommen til en mann som er dømt for å lyve for å beskytte nettopp presidenten, sa Romney, som var den eneste republikaneren som stemte for å dømme Trump i riksrettssaken i vinter.

Nesten alle andre republikanere sa minst mulig, men noen få, blant dem senator Lindsey Graham, forsvarte Trump.

Demokratene reagerte derimot med vrede på vedtaket.

Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, kalte handlingen svimlende korrupsjon og gjorde det klart at det er behov for lovgivning som kan hindre presidenter i å benåde eller omgjøre dommene til noen som beskytter dem mot rettsforfølgelse.

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, kalte vedtaket en krenkelse av rettsstaten og juridiske prinsipper.

Og mannen som trolig blir Trumps motstander ved valget til høsten, Joe Biden, tvitret at Trump omgir seg med folk som gir blaffen i loven, og at vi ikke må bli overrasket over at han selv tror han står over loven.

Roger Stone, som er mangeårig venn av Trump, ble dømt til re år og fire måneder i fengsel for å ha løyet til Kongressen og påvirket vitner i forbindelse med spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning av Russlands innblanding i valget i 2016.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte