Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
04 august 2020 23:58
Del på Facebook
Passasjerene om bord i cruiseskipet SeaDream 1 må nå holde seg inne på lugarene etter at en tidligere passasjer testet positivt for covid-19. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Passasjerene om bord i cruiseskipet SeaDream 1 må nå holde seg inne på lugarene etter at en tidligere passasjer testet positivt for covid-19. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Passasjerene i cruiseskipet SeaDream 1, som nå befinner seg i Lofoten, skal i karantene og testes når de natt til onsdag ankommer Bodø.

I et brev til passasjerene som Aftenposten har fått tilgang til, opplyser rederiet at en person har fått påvist smitte etter å ha reist fra Tromsø til Danmark 2. august.

Dermed settes alle passasjerer på den nåværende seilasen i isolasjon på sine lugarer. Skipet befinner seg ved Reine i Lofoten.

SeaDream bekrefter i en pressemelding at en gjest fra Danmark i forbindelse med en rutinekontroll fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til Danmark.

– Gjesten har vært om bord i SeaDream 1 og reiste hjem til Danmark fra Tromsø 2. august. Vi håper selvsagt at det ikke er noe covid-19 om bord, heter det i pressemeldingen.

Ikke symptomer

– Personen har etter informasjon vi har fått, ikke symptomer, og vi kan ikke med sikkerhet si i hvilken tidsperiode personen har vært utsatt for smitte, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI i en pressemelding.

Alle passasjerer fra forrige og den pågående seilingen skal gjennomføre 10 dagers karantene og oppfordres til å teste seg.

FHI har fått tilsendt passasjerlister og jobber med å kontakte aktuelle kommuner.

FHI bistår

Alle gjester og mannskap omgående har ifølge SeaDream blitt orientert, og de tok omgående kontakt med FHI og Helsedirektoratet.

Folkehelseinstituttet (FHI) bekrefter overfor Aftenposten at de kjenner til smittetilfellet og at de bistår rederiet med håndteringen.

– Vi er ikke kjent med at noen andre gjester eller mannskap er smittet eller har noen symptomer på smitte, men vi tar selvsagt omgående alle forholdsregler, heter det i brevet til passasjerene om bord.

Rederiet, SeaDream Yacht Club, har vært i kontakt med FHI og Helsedirektoratet i forbindelse med utbruddet. Norske Atle Brynestad er grunnlegger og eier av selskapet, som spesialiserer seg på eksklusive turer langs norgeskysten.

Omfattende testing i Bodø

Bodø kommune opplyser i en pressemelding at de i morgen tidlig vil sette i gang omfattende testing av 85 besetningsmedlemmer på cruiseskipet, som er ventet å ankomme havnen i Bodø rundt klokken 2 natt til onsdag.

– Verken mannskap eller passasjerer får lov til å gå i land, og blir holdt om bord i skipet. Dette er en situasjon vi tar på høyeste alvor, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød.

Det var det foregående cruiset som personen som testet positivt i København, hadde vært på.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse