Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 oktober 2020 20:32
Del på Facebook
Diskusjonen om Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) eller Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er den selvskrevne statsministerkandidaten på rødgrønn side holdes trolig i live etter en ny Nettavisen-måling. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Diskusjonen om Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) eller Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er den selvskrevne statsministerkandidaten på rødgrønn side holdes trolig i live etter en ny Nettavisen-måling. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet bykser oppover med 5,2 prosentpoeng på en ny meningsmåling og får 19,8 prosent. De ligger dermed like bak Ap, som måles til 20,8 prosent.

Arbeiderpartiet går tilbake 1,0 prosentpoeng på den nye målingen, som Sentio har gjort på oppdrag for Nettavisen.

– Senterpartiet puster nå Arbeiderpartiet i nakken, og spekulasjonene om hvem som skal ha statsministeren av de to partiene, blir ikke lagt død med det første, sier Martin Stubban hos Sentio til Nettavisen.

Målingen er tatt opp etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram i forrige uke, og etter at Ap-profilen Jan Bøhler meldte overgang til Senterpartiet. Overgangen ble møtt med skarpe reaksjoner fra flere Ap-folk.

Ny statsministerkandidat?

Den siste tiden har Arbeiderpartiet fått historisk lav oppslutning på flere målinger, mens Senterpartiet har gjort det skarpt og er blitt målt nesten jevnstore.

Dette har blåst liv i spekulasjoner om hvem som er den selvskrevne statsministerkandidaten på rødgrønn side. Til nå har dette vært Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Vi har sagt hele tiden at vi ønsker en Sp-Ap-basert regjering og ikke gått inn på noen diskusjoner om noen kandidater, statsråder eller kabaler, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til TV 2 i forrige uke.

Da viste TV 2s siste måling at Senterpartiet og Arbeiderpartiet nesten hadde like stor oppslutning, med henholdsvis 16,2 og 18,4 prosents oppslutning. Målingen var for øvrig den dårligste Ap har hatt noensinne hos TV 2 og Kantar.

I helgen kom en ny Norfakta-måling fra Klassekampen og Nationen , hvor Ap fikk en oppslutning på 21 prosent, mens Senterpartiet hadde 17 prosent.

Venstre og KrF under sperregrensen

I Nettavisens siste måling er 1.000 personer intervjuet over telefon. Spørsmålet de har fått, er hva de ville stemt hvis det var stortingsvalg i morgen. Feilmarginen ligger på mellom 0,9 og 3,2 prosentpoeng.

På borgerlig side går Frp tilbake med 1,3 prosentpoeng på målingen og får 13,5 prosent, mens Høyre går tilbake med 1,1 prosentpoeng og måles til 23,6 prosent. Regjeringspartnerne Venstre og KrF havner begge under sperregrensen med henholdsvis 3,3 og 3,5 prosent. For Venstre er dette en framgang på 0,6 prosentpoeng fra forrige måling, mens KrF holder seg på stedet hvil.

For de andre partiene er oppslutningen som følger: SV: 6,6 prosent (- 0,6), MDG: 4,2 prosent (- 0,1), Rødt: 3,3 prosent (- 0,7), øvrige: 1,4 prosent (- 1,1).

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse