Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 november 2020 05:50
Del på Facebook
Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 11. november.

562 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 25.884 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 562 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 31 færre tilfeller enn det som ble registrert dagen før. Den siste uken er det registrert 3.889 nye smittetilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

1 million nye smittede

I USA fortsetter smittespredningen. Oppdaterte tall i natt viser en økning på 201.961 smittetilfeller det siste døgnet, ifølge en oversikt fra Johns Hopkins-universitetet. Det er det høyeste døgntallet så langt, men økningen skyldes delvis forsinkelser fra helgens registrering.

Tallet ble lagt fram få timer etter at det ble meldt om 1 million nye smittetilfeller på de ti dagene som er gått så langt denne måneden.

Betalingsproblemer løst

En feil hos leverandøren Nets førte sent tirsdag kveld til problemer med BankID, Vipps og alle betalingsmåter i Norge. Problemet oppsto klokken 22 og påvirket terminaler og nettbetaling i både Norge og Danmark.

– Driftsproblemet skyldtes en nettverksfeil hos oss, og det er nå identifisert og løst. Normal drift blir gradvis gjenetablert, opplyste pressesjef Søren Winge i Nets til VG like over midnatt.

Fire av fem mener Biden vant

79 prosent av de spurte anerkjenner Joe Biden som vinner av presidentvalget i USA. 3 prosent mener Donald Trump vant, viser en måling fra Reuters/Ipsos.

Seks av ti republikanere i undersøkelsen og nesten alle demokrater som ble spurt, mener at Biden har vunnet. Trump har ennå ikke godtatt valgresultatet.

Nyvalg i Peru

Den peruanske nasjonalforsamlingens leder Manuel Merino har nå overtatt presidentembetet etter at Martin Vizcarra ble avsatt. 59 år gamle Merino varsler nyvalg både på president og nasjonalforsamling i april.

Vizcarra ble avsatt av nasjonalforsamlingen etter en riksrettsavstemning natt til tirsdag der han ble anklaget for korrupsjon i tiden før han ble president, og for dårlig håndtering av koronakrisen i landet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse