Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 desember 2020 05:35
Del på Facebook
Foto: AP/NTB
Foto: AP/NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

431 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 431 koronasmittede i Norge. Det er 33 færre enn dagen før, men 15 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.768 nye smittetilfeller i Norge. 2,5 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

122 koronapasienter var fredag innlagt på sykehus. Det var én flere enn dagen før. Til sammen er 404 koronasmittede personer døde i Norge siden mars.

Modernas koronavaksine godkjent i USA

USAs mat- og legemiddeltilsyn FDA har godkjent Modernas koronavaksine, og 6 millioner doser er dermed på vei ut fra lagrene allerede mandag.

Hastegodkjenningen ble gjort fredag etter at et ekspertpanel dagen før anbefalte godkjenning av vaksinen. Dermed har USA to vaksiner mot koronaviruset – Modernas og Pfizer-Biontechs.

Kongressen forlenger finansiering av staten

Representantenes hus og Senatet vedtok fredag en to dager lang forlenging av statsbudsjettet mens de fortsetter forhandlingene om en krisepakke.

Med en utsettelse til søndag kunne Kongressen unngå en delvis nedstengning av statlig virksomhet, noe som ville ha ødelagt for de møysommelige forhandlingene om en enorm krisepakke på nesten 1.000 milliarder kroner for å avhjelpe virkningene av koronapandemien.

Politiet henlegger sak mot ansatte i Mattilsynet i Rogaland

Saken mot Mattilsynet og flere ansatte, som ble anmeldt etter en feilaktig inspeksjonsrapport om en minkoppdretter i Sandnes, er henlagt for andre gang.

– Etterforskningen har vært rettet mot straffelovens bestemmelser om tjenestefeil og uriktig forklaring. Etter politiets syn taler bevisene med særlig styrke mot at det er begått straffbare handlinger, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit i Sørvest politdistrikt.

Ny nedstengning i deler av Sydney

Deler av Sydney er fra lørdag igjen nedstengt på grunn av et nytt utbrudd av koronaviruset.

Flere hundre tusen innbyggere i forsteder langs kystlinjen nord for Sydney har fått beskjed om å holde seg innendørs minst fram til onsdag da 38 nye smittetilfeller ble registrert i området.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 59 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har aldri tatt til orde å flytte fergeleiet til Mordalsvågen.Kva departementet og politikar frå SP sysler med av tankar ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu selv antydet flytting av fergeleiet i Molde sentrum til Mordalsvågen. Det samme har lederen av Stortingets transportkomite nettopp foreslått, ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøMin analyse er:Tospannet RR og TS arbeider febrilsk for å understøtte økonomien i prosjektet Molde til Julbøen, og vidare over ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet for flytting av fergeleiet ut av sentrum i Molde er all trafikken som kommer fra fergene ved hvert anløp. ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse