Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
25 januar 2021 15:42
Kommuneoverlege Askill Sandvik. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Kommuneoverlege Askill Sandvik. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune

Smittesituasjonen på deler av Østlandet medfører at Kristiansund kommune strammer inn på reglene etter besøk i disse kommunene, skriver kommunen på sin nettside.

Egne ansatte som jobber i helse- og omsorg, samt skole og barnehage må fremvise negativ koronatest, før de kan gå på jobb. Dette gjelder de som i løpet av de siste syv dagene har besøkt noen av disse kommune.

Det gjelder disse kommunene: Nordre Follo, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Oslo, Vestby, Våler og Ås. Følgende regler gjelder:

  • Besøk i sykehjem. Personer som har vært i en av de ti kommunene skal ikke på besøk i sykehjem før tidligst 10 dager etter hjemkomst Kristiansund. Unntak ved alvorlig sykdom/palliasjon, ta kontakt med avdelingen.
  • Ansatte i Kristiansund kommune innenfor helse- og omsorg, og oppvekst skal ha negativ koronatest før arbeid, dersom du i løpet av de siste syv dagene har vært i en av disse kommunene. Du har karantene fram til negativ test foreligger.
  • Ansatte i Kristiansund kommune i andre enheter som har vært i en av disse kommunene bør være på hjemmekontor i 10 dager etter hjemkomst. Ta kontakt med din leder.
  • For hele befolkningen gjelder dette: Dersom du har hatt besøk av personer fra disse kommunene og de utvikler symptomer, gi umiddelbart i karantene og bestill testing.
  • For hele befolkningen gjelder dette: Dersom du i løpet av de siste syv dagene har vært i en av de ti kommunene som nå er stengt ned, vil kommuneoverlegen at du tar en korona-test.

Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer alle som ankommer Kristiansund og har vært i berørte kommuner de siste syv dagene, om å ta en korona-test. Denne kan bestilles ved å gå inn på www.c19.no eller ringe koronatelefonen på 71 57 37 00.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte