Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 februar 2021 15:59
Del på Facebook
Sturla Holm Lægreid tok søndag sitt fjerde VM-gull. Foto: Primoz Lovric / NTB
Sturla Holm Lægreid tok søndag sitt fjerde VM-gull. Foto: Primoz Lovric / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sturla Holm Lægreid fikk én strafferunde på siste skyting, men gikk likevel inn til sitt fjerde VM-gull i Pokljuka. Johannes Dale sikret dobbelt norsk.

Lægreid hadde truffet samtlige blinker før siste skyting og kom alene inn til den avgjørende skytingen. Han pådro seg én bom, men da Jakov Fak og Simon Eder også bommet, var det ingen tvil om at Lægreids andre individuelle gull var i boks.

– Det er helt sykt. Det er helt vilt. Jeg har prøvd å ikke fokusere på at det er VM, og det ser ut som har funket, sa Lægreid til NRK etter rennet.

Lægreid ble VM-kongen i mesterskapsdebuten. Tidligere i uken ble han verdensmester på normaldistansen. I tillegg tok han to stafettgull for Norge.

– Fire gull er helt sykt. Jeg hadde drømt om en individuelle medalje. Fire gull er over de villeste fantasier. Jeg kunne ikke drømt om dette.

24-åringen var favoritt før fellesstarten, selv om mannen som er blitt kalt «tidenes skiskytterkomet» ikke har fått sine beste resultater på fellesstart. Han sto med 6.-plass som beste resultat i verdenscupen før søndagens renn.

Opptur for Bø

Tarjei Bø, som hadde slitt i VM med 9.-, 14.- og 70.-plass individuelt, fikk en opptur og ble 6.-mann. Lillebror Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte.

– Det er kjempekjedelig. Jeg hadde god kropp og de beste skiene jeg har hatt i dette mesterskapet. Det funket ikke på standplass, sa han til NRK etter rennet.

Thingnes Bø var offensiv ut fra start søndag og tok kontroll på feltet, men fikk det tyngre på standplass og røk på to bom allerede på første skyting. Storebror Tarjei, Lægreid og Dale fikk derimot ned blinkene.

På 2. skyting var det derimot kun Lægreid og Thingnes Bø som fikk ned alle blinkene. Dermed var førstnevnte eneste nordmenn i en fem mann stor tetgruppe, mens Dale og lillebror Bø var 25 og 29 sekunder bak.

Rask skyting

Etter rask og treffsikker skyting på første stående var kvintetten blitt til en trio, mens Dale og Bø måtte ut i henholdsvis en og to strafferunder. Tarjei Bø traff derimot samtlige blinker og var plutselig inne i medaljekampen.

Inn til siste skyting gikk Lægreid fra Fak og Eder. Det straffet seg med en bom, men ingen var likevel i nærheten av å true 23-åringen. Fak og Eder gikk ut som 2.- og 3.-mann, men ble hentet av Johannes Dale og Quinton Fillon Mailet, som til slutt tok sølv og bronse.

– Det er så deilig å avslutte på en god måte. Nå kan jeg dra hjem med god samvittighet. Det er veldig deilig. Jeg fikk til et godt løp, men de to bommene var unødvendige. Tullebom, sa Dale til NRK.

100. gull

Vetle Sjåstad Christiansen, som ble vraket til de tre første individuelle øvelsene, greide ikke å følge opp lørdagens stafettbragd. Han endte på 16.-plass etter fire bom.

Lægreids gull er Norges 100. i et internasjonalt seniormesterskap i skiskyting. 84 av gullene har kommet i VM, mens 16 har kommet i OL.

Det første gullet kom på Terningmoen i Elverum i 1965 da vingelsingen Olav Jordet ble verdensmester på normaldistanse. Den gang tok Norge også gull i lagkamp, der tidene til de tre beste ble lagt sammen.

(©NTB)

Sturla Holm Lægreid – halvt Smølaværing

Sturla Holm Lægreids mor er er Ingrid Kristin Holm som vokste opp på Dyrnes, Smøla. Ingrid Kristin bodde noen år i Kristiansund med søstre, mor og far som ung, men alle bor i Oslo nå. Hun er forøvrig søster til Mona og regissøren Aslaug Holm, som står bak filmen «Brødre». Sturla Holm Lægreid er altså søskenbarn med «Brødrene».

Sturla Holm Lægreid på Facebook

Fakta om Sturla Holm Lægreid

Dette er skiskytteren Sturla Holm Lægreid:

• Alder: 24 år (født 20. februar 1997)

• Klubb: Bærum

• Verdenscupen: 6 seirer

• Verdenscupdebut: Nove Mesto i mars 2020

• VM-medaljer: 4 gull (normaldistanse, fellesstart, stafett og blandet stafett, 2021)

• Øvrige meritter: To sølv i junior-VM (normaldistanse og stafett, 2018), sølv i EM (jaktstart, 2020)

• Ny i elitelandslaget fra 2020/21

• Aktuell: Gikk inn til VM-gull på søndagens fellesstart i Pokljuka, Slovenia.

 

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse