Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
30 mars 2021 22:18
Del på Facebook
Thea Jakobsen (22) er toppkandidat for Liberalistene. Foto: Liberalistene
Thea Jakobsen (22) er toppkandidat for Liberalistene. Foto: Liberalistene
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 29. mars ble Liberalistenes valgliste for Møre og Romsdal levert. Thea Jakobsen (22) fra Ålesund ble enstemmig valgt til førstekandidat.

Jakobsen får også følge av tretten andre kvinner på listeforslaget, noe som aldri skjedd i Norges historie.

– Vi har mange sterke kvinner med sterke meninger i partiet, og det er flott å kunne vise. Et fritt, næringsvennlig og varmt samfunn opptar ikke kun menn. Hermed ønsker vi også å sørge for en statistisk balanse som gjenspeiler samfunnet i 2021, sier Jakobsen.

Begynner å haste

Liberalistene mener at Norge slik det styres i dag, ikke er bærekraftig. Jakobsen mener fellesskapet har store utfordringer i vente når vi blir nødt til å omstille oss vekk fra oljen.

– Vi mener løsningen ikke er å utvide statens økonomiske og regulerende omfang. Det er en oppskrift de andre partiene desperat holder fast til, men som er lengst utgått på dato. Velferd og verdier skapes ved at folk setter sin lit til økonomien og har lyst til å bruke penger sine. Nettopp derfor trenger vi lavere skatter, slik at vi får inntektsvis mer i lomma og at vi får hele landet i arbeid, og det begynner å haste, sier Jakobsen.

«Fødselskullene blir lavere, vi har tidenes eldrebølge på vei, oljefondet er i praksis lovet bort i fremtidige pensjonsforpliktelser. Vi blir stadig færre som skal betale stadig mer for stadig flere. Vi kan ikke låne penger i evig tid heller. Da er det de neste generasjonene som betaler.»

Går for tydelige og reelle løsninger

Videre bryr Jakobsen seg om å fremme en politikk forståelig for befolkningen. At ingen skal føle seg lurt av politikerne.

– Folk rundt meg vil ha tydelige og reelle løsninger, og litt mer fremgangsoptimisme. Pågående prosjekter som fjordkryssingene og sykehusbygginga må fremskyndes uten ytterligere omkamper eller ekstra utredningsfaser. Samtidig må vi se hvordan vi kan beholde eksisterende tilbud som blant annet fødetilbud og akuttmottak i en eller annen form. Heller privatisering enn total nedleggelse, sier Jakobsen.

Vil forhindre at ungdommer forlater distriktet

Fylkesleder Henning Van Duffel har stor forståelse for at fylket valgte en ung, kvinnelig førstekandidat. Thea Jakobsen på toppkandidatplassen står for en generasjon som ifølge han har vanskelig å finne lyset i enden av tunnelen i og etter koronatiden.

– Snart risikerer vi at Møre og Romsdals innbyggertall går i minus. Politikerne gjør ikke godt nok for distriktet. De har et ansvar om å opprettholde sysselsetting, men veksten i privat sektor er alt for lav. Vi må sette alle kluter til og kutte i føringer og avgifter. De nasjonale politikerne må dessuten få fokus vekk fra Oslogryta og tenke mer på områdene de blir valgt inn for. Vi må forhindre at enda flere ungdommer fraflytter hjembygda, sier Van Duffel.

Liberalistenes listeforslag for Møre og Romsdal valgdistrikt:

  1. Thea Jakobsen
  2. Tonje Nesje
  3. Kristin Eilertsen
  4. Inger Helen Brenna
  5. Hermine Marie Hultman
  6. Kristina Jonsen
  7. Linda Marie Kvalsvik Leirvik
  8. Kristin Spitznogle
  9. Natalya Engelsrud Fritzen
  10. Victoria Sveinsson
  11. Ingrid Hæve Sedal
  12. Tine Mari Hundstad
  13. Frida Stenseth Rolland
  14. Margunn Risbakken
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse