fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 april 2021 20:52
Servicebåten AQS Tor ble onsdag kveld tatt under slep etter at den falt av dekket på lasteskipet Eemslift Hendrika utenfor Ålesund. Sammen med Moen Marine og Gjensidige engasjerte AQS Stad sjøtransport som onsdag greide å berge den nye servicebåten.   Foto: Stad sjøtransport / AQS AS / NTB
Servicebåten AQS Tor ble onsdag kveld tatt under slep etter at den falt av dekket på lasteskipet Eemslift Hendrika utenfor Ålesund. Sammen med Moen Marine og Gjensidige engasjerte AQS Stad sjøtransport som onsdag greide å berge den nye servicebåten.   Foto: Stad sjøtransport / AQS AS / NTB

Den grønne arbeidsbåten som falt fra det nederlandske lasteskipet Eemslift Hendrika, ble onsdag kveld berget fra bølgene.

Den grønne servicebåten med påskriften «AQS Tor» på skroget falt tirsdag av dekket på det forlatte lasteskipet som fremdeles driver rundt i Norskehavet. Båten var en av flere som var på vei til Kolvereid i Trøndelag da lasteskipet Eemslift Hendrika fikk slagside og siden motorstans.

Onsdag kveld opplyser teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS til VG at båten er berget fra bølgene. Båten er nå ventet til land i Florø ved 1-tiden natt til torsdag.

– Det er jo en gladnyhet for å si det sånn. Man blir jo veldig lettet når man får en sånn beskjed, sier han, som selv fikk beskjeden like før klokken 18.30 onsdag.

150 millioner

Nå vil selskapet selv sende sine egne slepebåter for å hente servicebåten til en av verdi av 66 millioner kroner til Trøndelag. Båten ble berget av slepebåter som AQS selv hyret inn i samarbeid med Moen Marin og Gjensidige.

I alt har det Witzøe-kontrollerte Moen Marin, som er global leverandør av fartøyer til oppdretts- og havbruksnæringen, fire av båtene som det nederlandske lasteskipet hadde på dekk. Totalt har selskapet verdier på lasteskipet for 150 millioner kroner.

Etter meldingen om at den største av båtene ble berget onsdag kveld, er daglig leder Terje Andreassen fornøyd.

Skal kontrolleres

– Moen Marin er veldig fornøyd med å ha fått informasjon om at båten er berget og på vei til land, sier Andreassen

Torsdag morgen vil Moen Marine ha en prosjektleder på plass for å inspisere båten som falt over bord fra lasteskipet når den kommer til havn i Florø.

– Båten har vist meget imponerende styrke og gode sjøegenskaper. Forhåpentligvis vil vi få se den i operasjon for oppdrettere langs hele Norskekysten om ikke altfor lenge, sier Andreassen.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 2 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 2 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte