fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 april 2021 20:52
Terje Aasland og Arbeiderpartiet fremmer flere forslag om tilpasninger i støtteordningene for næringslivet. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Terje Aasland og Arbeiderpartiet fremmer flere forslag om tilpasninger i støtteordningene for næringslivet. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Siden det i lang tid vil være behov for smitteverntiltak, foreslår Arbeiderpartiet nå fem tilpasninger i koronastøtteordningene for næringslivet.

Ap foreslår blant annet å etablere en ny støtteordning for bedrifter som faller utenfor dagens ordninger og å gi et tilskudd på inntil millionen til små bedrifter som rammes av koronatiltak. Tilskuddet skal beregnes basert på 20 prosent av omsetningen i tilsvarende måned i 2019.

Aps næringspolitiske talsperson Terje Aasland mener at dagens kompensasjons- og støttetiltak for næringslivet er utformet på en måte som forsterker forskjellene, særlig mellom små og store bedrifter.

– Det må derfor komme på plass tilpasninger som i større grad støtter opp om de minste bedriftene, og sikrer at bedriftene som er hardest rammet av smitteverntiltakene får en sterkere støtteordning enn i dag, sier han.

Videre foreslår Ap å be regjeringen fremme forslag om tiltak som reduserer risikoen ved å ta ansatte raskt tilbake i jobb, og om å tilpasse støtteordningene slik at bedrifter som mottar krisestøtte, ikke sier opp ansatte, utbetaler utbytte og fryser lederlønninger og bonusutbetalinger.

Aasland og Ap vil også at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett øker bevilgningene til blant annet kommunene, slik at de gjennom offentlige anskaffelser kan iverksette prosjekter som bidrar til økt sysselsetting og økt aktivitet i økonomien.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 2 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 2 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte