Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
20 juni 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 20. juni.

130 nye koronasmittede registrert siste døgn – 32 i Oslo

Det siste døgnet har 130 personer i Norge fått påvist koronasmitte. Det er 18 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 177 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 185, så trenden er fortsatt fallende.

I Oslo er det registrert 32 nye smittede siste døgn, 13 av dem hører hjemme i bydelen Nordstrand. I alt har nå 129.225 personer testet positivt for covid-19 her i landet siden i fjor.

Kvinne til sykehus etter fasadeklatring i Tromsø

En ung kvinne er sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge etter et fall på fem meter fra en fasade i Tromsø sentrum natt til søndag.

Politiet fikk melding om saken klokken 1.57. Kvinnen klatret på et forretningsbygg mellom Storgata og Havnegata. Tilstanden til kvinnen er ukjent for politiet.

Mann til sykehus etter alvorlig voldshendelse i Oslo sentrum

En mann i 20-årene er alvorlig skadd og kjørt til sykehus etter at flere menn deltok i et slagsmål i Møllergata i Oslo natt til søndag.

Ifølge politiet skal det være brukt øks eller machete under slåsskampen som politiet fikk melding om fra vitner klokken 00.32. Ingen var søndag morgen pågrepet etter hendelsen.

Minst én død etter at pickup kjørte inn i publikum før pride-parade i Florida

En person døde da en pickup kjørte inn i tilskuere til en pride-parade i Wilton Manors sør i Florida. En annen ble alvorlig skadd, men ventes ifølge politiet å overleve. Pickupen skjente over veien og kjørte inn i publikum like før paraden skulle starte.

– Dette er et terrorangrep mot LGBT-samfunnet. Han kom hit for å ødelegge mennesker. Dette var åpenbart ingen ulykke, sier ordfører Dean Trantalis i den nærliggende byen Fort Lauderdale til South Florida Sun-Sentinel.

Tusenvis demonstrerte mot Bolsonaro i Brasil

Det var demonstrasjoner i flere titalls brasilianske byer mot president Jair Bolsonaro, samme dag som koronadødsfall nummer 500.000 ble registrert i landet. Mange av kritikerne gir presidenten skylda for den triste milepælen, og mener hans regjering har gjort altfor lite for å bremse smittespredningen i landet.

Kun USA har registrert flere dødsfall med covid-19 siden pandemien brøt ut. Tusenvis samlet seg i Rio de Janeiro med flagg og bannere som rettet skarp kritikk mot presidenten. Blant påskriftene var «500.000 dødsfall. Det er hans feil».

Belgia forbyr innreise fra Storbritannia

Belgia forbyr innreise fra Storbritannia. Årsaken er spredning av deltavarianten, som har ført til utsettelse av gjenåpningen i landet. Deltavarianten oppsto først i India, og har ført til en smitteøkning i Storbritannia, der regjeringen har blitt tvunget til å utsette opphevelsen av de fleste gjenværende smitteverntiltakene med tre uker.

Storbritannia er på en liste over 27 land hvis borgere får innreiseforbud. Forbudet trer i kraft senest 27. juni, får nyhetsbyrået AFP opplyst. Storbritannia og Georgia er de eneste europeiske landene på lista.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse