fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
06 august 2021 18:22
Foto Mads Lønne
Foto Mads Lønne

Equinor Talentleir samler Norges beste fotballspillere og Eirik Erstad Nyland fra Kristiansund deltar denne uken på Equinor Talentleir som arrangeres i Porsgrunn.

Deltakerne på denne leiren er plukket ut fordi de er ansett for å være de beste spillerne i aldersgruppen 14-15 år. Hvis Eirik presterer godt på leiren kan han kanskje få sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden.

– Det er kjempestort å få være en del av dette, sier Eirik Erstad Nyland fra Kristiansund.

Det er en pågående debatt om Norge klarer å få frem nok talentfulle spillere som kan styrke landslagene, og på sikt få Norge til VM- og EM- sluttspill. Equinor Talentleir er et tiltak som skal styrke talentutviklingen og som mange av dagens norske proffer og A – landslagsspillere har vært deltakere på da de var yngre. Leiren blir derfor ansett for å være en av de viktigste samlingsplassene for de mest talentfulle spillerne innenfor sine årskull.

 Både NFF og vi mener at å samle de beste spillerne på en leir som dette gir gode resultater på sikt. Her kan spillerne få dyrket talentet sitt sammen med andre jevngode, samt at de får tilbakemeldinger på egen innsats fra meget kompetente trenere. Vi håper at Eirik får en ekstra motivasjon til å utvikle seg videre som idrettsutøver, sier Cathrine Instebø som er sponsorsjef i Equinor.

– Det er motiverende å holde på med noe som er morsomt. Fotball betyr alt for meg, sier Erstad Nyland.

Det gror godt i klubbene rundt i landet

Til stede på Equinor Talentleir i Porsgrunn er det spillere fra hele landet, og dette viser at klubbene gjør mye riktig innenfor talentutvikling. Målet til Equinor Landslagsskolen, som denne talentleiren er en del av, er å gi de aller beste spillerne et treningstilbud som det kan være vanskelig å få til i den lokale klubben.

−  Det er viktig for meg å gi masse skryt til klubbene fordi det er der spillerne utvikler seg til daglig. Vår jobb er å ta det arbeidet klubbene gjør et skritt videre og gi de unge talentene muligheten til å spille med andre som er jevngode eller kanskje bedre enn dem selv, samtidig som de blir coachet av trenere som til daglig jobber med ungdomslandslagene våre. Eirik er her fordi han er blant de beste i sitt årskull og fortsetter han utviklingen så får han nok sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.

Fakta om Equinor talentleir for gutter 2021

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år.
  • Arrangeres i perioden 2.- 6. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.  
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag. 
  • Øverste nivå i Norges Fotballforbunds landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. 

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 1 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 2 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Glimrende  👋 like greit å gå rett på sak med ein gang!Terningkast 10!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte