Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 august 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Jil Yngland / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 9. august.

370 nye koronasmittede registrert siste døgn – 72 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 370 koronasmittede i Norge. Det er 130 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 411 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 312, så trenden er stigende.

I Oslo er det registrert 72 nye koronasmittede siste døgn. Det er 41 flere enn samme dag forrige uke.

Kolossal skogbrann i California fortsetter å vokse

Brannmannskaper fortsetter kampen mot skogbrannen nord i California som har vokst til å bli den største enkeltbrannen i delstatens historie.

Den såkalte Dixie-brannen har spredt seg til et 1.875 kvadratkilometer stort område, noe som tilsvarer et område større enn Los Angeles. Søndag morgen lokal tid var kun 21 prosent av brannen slukket eller under kontroll, og de neste dagene er det igjen varslet svært høye temperaturer.

Sju av ti foreldre vil vaksinere barna sine

Sju av ti foreldre med barn under 18 år sier de er villig til å la sine barn få koronavaksine, viser Opinions koronamonitor.

I alt 3.000 foreldre er blitt spurt om de er villig til å vaksinere sine barn dersom en koronavaksine blir godkjent for barn. I alt 71 prosent sier ja, noe som er en økning på 7 prosentpoeng fra juli til august, og 11 prosent nei. Resten vet ikke.

EU truer Hviterussland med nye sanksjoner

På årsdagen for gjenvalget av Aleksandr Lukasjenko, et valg som regnes som manipulert, truer EU den hviterussiske presidenten med nye sanksjoner.

– EU er klar til å vurdere ytterligere tiltak i lys av regimets åpenbare ignorering av internasjonale forpliktelser, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sent søndag.

Båtbrann i Rørvik

Det brøt ut brann i en stor båt som lå fortøyd ved Rørvik natt til mandag. Brannen spredte seg, og folk som sov i fartøyer, ble vekket og evakuert.

Brannen i Pettersholmsundet ble meldt i 3.20-tiden, og i 4.40-tiden opplyste Namdal 110-sentral at de har fått oversikt over situasjonen og kontroll på båtene som var involvert i brannen. Ingen kom til skade i brannen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 28 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har aldri tatt til orde å flytte fergeleiet til Mordalsvågen.Kva departementet og politikar frå SP sysler med av tankar ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu selv antydet flytting av fergeleiet i Molde sentrum til Mordalsvågen. Det samme har lederen av Stortingets transportkomite nettopp foreslått, ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøMin analyse er:Tospannet RR og TS arbeider febrilsk for å understøtte økonomien i prosjektet Molde til Julbøen, og vidare over ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet for flytting av fergeleiet ut av sentrum i Molde er all trafikken som kommer fra fergene ved hvert anløp. ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse