Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 august 2021 21:41
Foto: Bjost / NTB
Foto: Bjost / NTB

Hurtigruteskipet MS Kong Harald har fått start på én motor, opplyser HRS Sør-Norge. Skipet er på vei mot Julsundet av egen maskin. Ingen ble skadd i hendelsen.

Hurtigruteskipet fikk motorstans utenfor Bud i Hustadvika tirsdag kveld og var en periode på vei mot land.

– Mayday, mayday. Dette er Kong Harald. Vi er uten fremdrift, lød meldingen fra skipet, ifølge NRK.

To anker ble kastet ut, og det ble iverksatt en stor redningsaksjon for å evakuere passasjerer som befant seg om bord. Fire redningshelikopter, flere redningsskøyter og ambulansebåter ble sendt til utrykning.

Etter en stund fikk imidlertid skipet i gang den ene motoren. Skipet har satt kursen mot Julsundet, opplyser HRS Sør-Norge på Twitter.

Rolig stemning om bord

Ifølge NRK var 306 passasjerer om bord da skipet fikk motorstans, men ingen av dem skal ha kommet til skade, og flere omtalte stemningen om bord som «rolig».

Rikskringkasteren melder også at AIS-data har bekreftet at skipet seiler mot Molde i en lav hastighet på 2,5 knop.

En ambulansebåt gikk selv på grunn i samme hendelse, hvor det ble igangsatt evakuering med helikopter. Det har vært mye vind i området hele kvelden, skodde og dårlig sikt.

Har etablert krisestab

Politiet opplyste tidligere at de hadde forberedt eventuelt mottak av evakuerte på land, og Hustadvika kommune satte inn krisestab som følge av hendelsen.

– Dette er samme prosedyre som ved Viking Sky-episoden. Vi har mobilisert Brynhallen som potensielt evakueringssted og setter krisestab. Vi uttaler oss på en pressekonferanse senere, sa Hustadvika-ordfører Tove Henøen til VG.

Brannvesenet i Bud klargjorde også en landingsplass for redningshelikopter i aksjon.

Ikke første gang

Et vitne som befant seg i en sjark i nærheten av hurtigruteskipet, fortalte til VG at skipet lenge forsøkte å få ankerfeste uten hell.

– Skipet ligger nærme land, og vi ligger fem båter rundt og er klare for å slepe om det trengs. Vi ser på kartet at den ikke driver noe særlig nå, sa han til avisen.

MS Kong Harald er sertifisert til 691 passasjerer i kystfart. Cruiseskipet Viking Sky fikk motorstans i akkurat det samme området i mars 2019, noe som førte til en dramatisk redningsaksjon den gang.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 4 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte