Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
06 oktober 2021 14:02
Del på Facebook
Ny teknologi og aktiviteter for store og små, både ute og inne. Foto: Gurisentret
Ny teknologi og aktiviteter for store og små, både ute og inne. Foto: Gurisentret
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 9. oktober inviterer vi alle til åpningsdag – der premiere på den nyutviklede mobilappen GjenFerd er et av høydepunktene, skriver Gurisentret i en pressemelding.

Gurisenteret inviterer familier, venner og samarbeidspartnere til feiring og nyåpning av Gurisentret. Du vil oppleve et spennende og variert program. Her kan alle prøve både ny teknologi og aktiviteter for store og små, både ute og inne.

Et av høydepunktene på åpningsdagen er norgespremiere på mobilappen «GjenFerd». Her møter du skikkelser fra fortida som forteller sin dramatiske historie. Fru Guri av Edøy dukker også opp. Her bruker vi teknologien AR (augmented reality) som betyr forsterket virkelighet. Dette er en nyskapende måte å fortelle på om Edøya sin spennende og nyoppdagede historie. Du vil møte hele syv gjenferd på din tur fra Gurisentret til Edøystjerna, videre til Edøyskipet og Edøy gamle kirke.

– Vi er en av de aller første aktørene som tar i bruk denne teknologien når vi formidler våre kulturminner og historie, - og vi er veldig stolt over å kunne tilby en helt spesiell opplevelse, sier Heidi Rognskog Mella som er innleid i Smøla Nærings- og kultursenter KF som prosjektleder.

Lena Knutsen i Smøla Nærings og Kultursenter kan fortelle at prosjektet ble initiert etter samarbeid med Voice of Norway og med midler fra Innovasjon Norge. Teknologien leveres av Holocap og manus er skrevet av ungdomsbokforfatter Arne Berggren.

– Vi bruker lokale skuespillere som hologram og vi får et gjensyn med Sylvia Salvesen, Sigrid Alnæs og Magne Pettersen og andre skuespillere vi kjenner igjen fra «Fru Guri av Edøy».

Det blir også åpning av utstillingen «Fra sverd til kors», en utstilling som viser hvordan Edøyskipet kan ha sett ut og ikke minst se kulturminner som i dag forvaltes av vitenskapsmuseet og kulturhistorisk museum, men som vi nå kan presentere for tilreisende og publikum på Smøla, nettopp gjennom bruk av 3D teknologi.

Slaget om Kulisteinen og Escape-room

VRIMMEL er et samarbeid med NEAS og har vært et fast innslag på Gurisentret i mange år. I år blir det spenning for de minste barna som har lyst til være med. De inviteres til å delta i på slaget om Kulisteinen. De deles inn i lag, blir kledd opp, og får bli med Tore av Kuli og Mystika i en spennende kamp om Kulisteinen.

For de litt større som ikke er så lettskremt blir det en variant av konseptet «Escape-room». Noen har kanskje prøvd dette før, og nå kan du teste ut vår versjon på Edøya. Du blir låst inn i kirka og for å komme deg helskinnet ut, må du løse en rekke gåter og samle ledetråder. Her er det smart å tegne seg på som lag.

For de største og for de voksne, inviterer vi til lansering av Ureist – her får du en smak av hva Smøla har å by på av produkter pakket i delikat design. Flere av leverandørene vil være til stede. Vi har også gjester fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) som vil fortelle om Edøyskipet og nyeste funn fra siste undersøkelser med georadar på Edøy og Kuli.

På åpningsdagen legges det opp til at alle, helt gratis kan få mulighet til å teste ut de nye aktivitetene og historiene som utvikles på Gurisentret.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse