Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
06 oktober 2021 14:02
Ny teknologi og aktiviteter for store og små, både ute og inne. Foto: Gurisentret
Ny teknologi og aktiviteter for store og små, både ute og inne. Foto: Gurisentret

Lørdag 9. oktober inviterer vi alle til åpningsdag – der premiere på den nyutviklede mobilappen GjenFerd er et av høydepunktene, skriver Gurisentret i en pressemelding.

Gurisenteret inviterer familier, venner og samarbeidspartnere til feiring og nyåpning av Gurisentret. Du vil oppleve et spennende og variert program. Her kan alle prøve både ny teknologi og aktiviteter for store og små, både ute og inne.

Et av høydepunktene på åpningsdagen er norgespremiere på mobilappen «GjenFerd». Her møter du skikkelser fra fortida som forteller sin dramatiske historie. Fru Guri av Edøy dukker også opp. Her bruker vi teknologien AR (augmented reality) som betyr forsterket virkelighet. Dette er en nyskapende måte å fortelle på om Edøya sin spennende og nyoppdagede historie. Du vil møte hele syv gjenferd på din tur fra Gurisentret til Edøystjerna, videre til Edøyskipet og Edøy gamle kirke.

– Vi er en av de aller første aktørene som tar i bruk denne teknologien når vi formidler våre kulturminner og historie, - og vi er veldig stolt over å kunne tilby en helt spesiell opplevelse, sier Heidi Rognskog Mella som er innleid i Smøla Nærings- og kultursenter KF som prosjektleder.

Lena Knutsen i Smøla Nærings og Kultursenter kan fortelle at prosjektet ble initiert etter samarbeid med Voice of Norway og med midler fra Innovasjon Norge. Teknologien leveres av Holocap og manus er skrevet av ungdomsbokforfatter Arne Berggren.

– Vi bruker lokale skuespillere som hologram og vi får et gjensyn med Sylvia Salvesen, Sigrid Alnæs og Magne Pettersen og andre skuespillere vi kjenner igjen fra «Fru Guri av Edøy».

Det blir også åpning av utstillingen «Fra sverd til kors», en utstilling som viser hvordan Edøyskipet kan ha sett ut og ikke minst se kulturminner som i dag forvaltes av vitenskapsmuseet og kulturhistorisk museum, men som vi nå kan presentere for tilreisende og publikum på Smøla, nettopp gjennom bruk av 3D teknologi.

Slaget om Kulisteinen og Escape-room

VRIMMEL er et samarbeid med NEAS og har vært et fast innslag på Gurisentret i mange år. I år blir det spenning for de minste barna som har lyst til være med. De inviteres til å delta i på slaget om Kulisteinen. De deles inn i lag, blir kledd opp, og får bli med Tore av Kuli og Mystika i en spennende kamp om Kulisteinen.

For de litt større som ikke er så lettskremt blir det en variant av konseptet «Escape-room». Noen har kanskje prøvd dette før, og nå kan du teste ut vår versjon på Edøya. Du blir låst inn i kirka og for å komme deg helskinnet ut, må du løse en rekke gåter og samle ledetråder. Her er det smart å tegne seg på som lag.

For de største og for de voksne, inviterer vi til lansering av Ureist – her får du en smak av hva Smøla har å by på av produkter pakket i delikat design. Flere av leverandørene vil være til stede. Vi har også gjester fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) som vil fortelle om Edøyskipet og nyeste funn fra siste undersøkelser med georadar på Edøy og Kuli.

På åpningsdagen legges det opp til at alle, helt gratis kan få mulighet til å teste ut de nye aktivitetene og historiene som utvikles på Gurisentret.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 5 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte