Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 oktober 2021 20:30
Del på Facebook
Mjøndalen vant for første gang siden 10. juli i Eliteserien onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Mjøndalen vant for første gang siden 10. juli i Eliteserien onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen kom til kampen mot Kristiansund i Eliteserien med 13 kamper uten seier. Et effektiv hjemmelag sikret 5-0-seier og første trepoenger siden 10. juli.

Mjøndalen så slagne ut i kampen om å holde seg i Eliteserien. Men så våknet tabelljumboen og vant stort etter scoringer av Isaac Twum, Lars Olden Larsen (2), Benjamin Stokke og Kent Håvard Eriksen.

– Det var fryktelig morsomt. Vi trengte at laget presterte nå, sa Lars Olden Larsen til Discovery.

Først scoret Twum etter utsøkt forarbeid fra Christian Gauseth, før Olden Larsen doblet ledelsen på tampen av 1. omgang.

I 2. omgang kom Kristiansund ut i styringen, men det var Mjøndalen som igjen fant nettet. Benjamin Stokke pirket inn 3-0-scoringen etter litt rot i feltet.

Med 20 minutter igjen satte Olden Larsen sitt andre, mens Kent Håvard Eriksen fastsatte resultatet til 5-0 etter 83 minutter.

– Vi fikk hvert fall marginene med oss i dag. I dag så vi mye av det som bor i dette laget. Vi har gode fotballspillere, men jeg har ikke fått det helt ut i dem, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

– Jeg tror man må skape sin egen lykke, og det gjorde vi i dag, fortsatte han.

– Skremmende

Med seieren klatret Mjøndalen forbi Stabæk på tabellen og ligger nå på 15.-plass med to poeng opp til Brann på kvalifiseringsplassen før bergensernes kamp torsdag.

Kristiansund fikk i tapet et nytt slag imot i kampen om medalje. De har nå tapt sine to siste kamper. Kristiansund møter Tromsø i neste kamp, mens Mjøndalen skal prøve å følge opp mot Odd.

annonse

– Hver og en må gå i seg selv, for dette var ræva. Vi henger ikke sammen og er ufarlige foran mål. Det er skremmende, sa KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad.

– Det er en av våre verste kvelder, konstaterte han.

God start

Mjøndalen startet kampen godt og hadde gode muligheter til å ta ledelsen. Markus Nakkim fikk stå helt alene i feltet, men headingen gikk like over. Samme mann var frempå få minutter senere med en ny heading, men Sean McDermott fikk så vidt slått unna.

Like etter var bortelaget Kristiansund farlig. Moses Mawa fikk vendt seg i feltet og avsluttet, men Idar Lysgård vartet opp med en god redning.

Etter 37 minutter sendte Twum Mjøndalen i ledelsen. Veteranen Christian Gauseth vartet opp med noen sekunders magi da han med en fin hælflikk fant Twum, som hamret ballen i nettaket.

Stygt

Like etter var Martin Rønning Ovenstad heldig som slapp unna rødt kort etter en stygg stempling på Amidou Diop. Ovenstad kom inn med strakt bein mot standfoten til Diop, men slapp unna med gult kort.

Noen minutter senere ville Mjøndalen ha mer. Olden Larsen drev med ballen over hele banehalvdelen til gjestene, før han avsluttet pent i hjørnet til 2-0.

Kristiansund kom ut med mer energi i 2. omgang og styrte begivenhetene, men det var igjen Mjøndalen som skulle finne nettet. Først avsluttet Stian Aasmundsen, før ballen ble reddet på strek. På returen sto Stokke, som pirket inn 3-0-scoringen.

Etter 70 minutter lå det utrolig nok enda en ball bak McDermott i KBK-målet. Olden Larsen fikk ballen på bakerste stolpe og satte enkelt inn 4-0.

Etter 83 minutter skulle det bli verre for gjestene. Kent Håvard Eriksen satte ballen i åpent mål etter å ha blitt spilt fri av Nikolas Walstad.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte