Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 oktober 2021 20:30
Del på Facebook
Mjøndalen vant for første gang siden 10. juli i Eliteserien onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Mjøndalen vant for første gang siden 10. juli i Eliteserien onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen kom til kampen mot Kristiansund i Eliteserien med 13 kamper uten seier. Et effektiv hjemmelag sikret 5-0-seier og første trepoenger siden 10. juli.

Mjøndalen så slagne ut i kampen om å holde seg i Eliteserien. Men så våknet tabelljumboen og vant stort etter scoringer av Isaac Twum, Lars Olden Larsen (2), Benjamin Stokke og Kent Håvard Eriksen.

– Det var fryktelig morsomt. Vi trengte at laget presterte nå, sa Lars Olden Larsen til Discovery.

Først scoret Twum etter utsøkt forarbeid fra Christian Gauseth, før Olden Larsen doblet ledelsen på tampen av 1. omgang.

I 2. omgang kom Kristiansund ut i styringen, men det var Mjøndalen som igjen fant nettet. Benjamin Stokke pirket inn 3-0-scoringen etter litt rot i feltet.

Med 20 minutter igjen satte Olden Larsen sitt andre, mens Kent Håvard Eriksen fastsatte resultatet til 5-0 etter 83 minutter.

– Vi fikk hvert fall marginene med oss i dag. I dag så vi mye av det som bor i dette laget. Vi har gode fotballspillere, men jeg har ikke fått det helt ut i dem, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

– Jeg tror man må skape sin egen lykke, og det gjorde vi i dag, fortsatte han.

– Skremmende

Med seieren klatret Mjøndalen forbi Stabæk på tabellen og ligger nå på 15.-plass med to poeng opp til Brann på kvalifiseringsplassen før bergensernes kamp torsdag.

Kristiansund fikk i tapet et nytt slag imot i kampen om medalje. De har nå tapt sine to siste kamper. Kristiansund møter Tromsø i neste kamp, mens Mjøndalen skal prøve å følge opp mot Odd.

– Hver og en må gå i seg selv, for dette var ræva. Vi henger ikke sammen og er ufarlige foran mål. Det er skremmende, sa KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad.

– Det er en av våre verste kvelder, konstaterte han.

God start

Mjøndalen startet kampen godt og hadde gode muligheter til å ta ledelsen. Markus Nakkim fikk stå helt alene i feltet, men headingen gikk like over. Samme mann var frempå få minutter senere med en ny heading, men Sean McDermott fikk så vidt slått unna.

Like etter var bortelaget Kristiansund farlig. Moses Mawa fikk vendt seg i feltet og avsluttet, men Idar Lysgård vartet opp med en god redning.

Etter 37 minutter sendte Twum Mjøndalen i ledelsen. Veteranen Christian Gauseth vartet opp med noen sekunders magi da han med en fin hælflikk fant Twum, som hamret ballen i nettaket.

Stygt

Like etter var Martin Rønning Ovenstad heldig som slapp unna rødt kort etter en stygg stempling på Amidou Diop. Ovenstad kom inn med strakt bein mot standfoten til Diop, men slapp unna med gult kort.

Noen minutter senere ville Mjøndalen ha mer. Olden Larsen drev med ballen over hele banehalvdelen til gjestene, før han avsluttet pent i hjørnet til 2-0.

Kristiansund kom ut med mer energi i 2. omgang og styrte begivenhetene, men det var igjen Mjøndalen som skulle finne nettet. Først avsluttet Stian Aasmundsen, før ballen ble reddet på strek. På returen sto Stokke, som pirket inn 3-0-scoringen.

Etter 70 minutter lå det utrolig nok enda en ball bak McDermott i KBK-målet. Olden Larsen fikk ballen på bakerste stolpe og satte enkelt inn 4-0.

Etter 83 minutter skulle det bli verre for gjestene. Kent Håvard Eriksen satte ballen i åpent mål etter å ha blitt spilt fri av Nikolas Walstad.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 10 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse