Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
27 oktober 2021 21:13
Del på Facebook
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et brev adressert til styret i Helse og Møre og Romsdal samt administrerende direktør, ber Bunadsgeriljaen om en bekreftelse fra helseforetaket om de har lykkes i å rekruttere og klargjøre avdelingen til åpning på satt dato 1. desember 2021.

– Skulle det likevel være slik at Helse Møre og Romsdal ikke klarer å åpne avdelingen til 1. desember,  ber vi om en detaljert redegjørelse for hva som er gjort, hva som gjenstår og hvordan helseforetaket vil gå frem for å oppfylle Stortingets vedtak, skriver Bunadsgeriljaen videre i brevet.

Vi gjengir innholdet av brevet nedenfor.

Spørsmål til Helse Møre og Romsdal fra Bunadsgeriljaen

Seher Aydar (Rødt) stilte skriftlig spørsmål til Helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, som stilte spørsmål til Helse Midt-Norge, som stilte spørsmål til Helse Møre og Romsdal om endring fra tilstedevakt for anestesileger og om gjenåpning av fødetilbudet ved sykehuset i Kristiansund går som planlagt.

Vi kjenner alle til hviskeleken hvor både innhold og forståelse av budskap endres for hvert ledd og svaret som ble formidlet fra Helse Møre og Romsdal, via Helse Midt-Norge til Helseministeren bærer preg av det. Vi velger derfor å stille spørsmål direkte til Helse Møre og Romsdal.

annonse

Helse Møre og Romsdal har selv satt 1. desember som dato for gjenåpning. Siden Helse Møre og Romsdal satte gjenåpningsdatoen så langt frem i tid forventes det også at helseforetaket har lykkes i å rekruttere og klargjøre avdelingen til åpning på satt dato. Vi ønsker likevel at Helse Møre og Romsdal bekrefter dette. Skulle det likevel være slik at Helse Møre og Romsdal ikke klarer å åpne avdelingen til 1. desember ber vi om en detaljert redegjørelse for hva som er gjort, hva som gjenstår og hvordan helseforetaket vil gå frem for å oppfylle Stortingets vedtak.

Endring av vaktordning for anestesileger skaper også uro blant befolkningen i Kristiansund. Vi ber derfor Helse Møre og Romsdal svare ut følgende spørsmål:

  • Hvordan vil endring av vaktordning fra tilstedevakt til hjemmevakt påvirke akuttmottak generelt og fødetilbudet spesielt?
  • Vi ber om innsyn i risikoanalysen som ligger til grunn for beslutning om endring av vaktordning for anestesileger og for drift av akutt-tjenester og fødeavdelingen etter endring til hjemmevakt. Hvis det ikke er utført en risikoanalyse, ber vi om innsyn i de risikovurderinger som ligger til grunn.
  • Hvor lang utrykningstid stiller Helse Møre og Romsdal til anestesileger i hjemmevakt? Bor anestesilegene slik til at dette er oppnåelig?
  • Tre anestesileger går ut i permisjon samtidig. Hva er årsaken til dette? 
  • Hva gjøres nå for å rekruttere anestesileger?

Med vennlig hilsen
Bunadsgeriljaen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 4 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte