Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
27 oktober 2021 21:13
Del på Facebook
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby

I et brev adressert til styret i Helse og Møre og Romsdal samt administrerende direktør, ber Bunadsgeriljaen om en bekreftelse fra helseforetaket om de har lykkes i å rekruttere og klargjøre avdelingen til åpning på satt dato 1. desember 2021.

– Skulle det likevel være slik at Helse Møre og Romsdal ikke klarer å åpne avdelingen til 1. desember,  ber vi om en detaljert redegjørelse for hva som er gjort, hva som gjenstår og hvordan helseforetaket vil gå frem for å oppfylle Stortingets vedtak, skriver Bunadsgeriljaen videre i brevet.

Vi gjengir innholdet av brevet nedenfor.

Spørsmål til Helse Møre og Romsdal fra Bunadsgeriljaen

Seher Aydar (Rødt) stilte skriftlig spørsmål til Helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, som stilte spørsmål til Helse Midt-Norge, som stilte spørsmål til Helse Møre og Romsdal om endring fra tilstedevakt for anestesileger og om gjenåpning av fødetilbudet ved sykehuset i Kristiansund går som planlagt.

Vi kjenner alle til hviskeleken hvor både innhold og forståelse av budskap endres for hvert ledd og svaret som ble formidlet fra Helse Møre og Romsdal, via Helse Midt-Norge til Helseministeren bærer preg av det. Vi velger derfor å stille spørsmål direkte til Helse Møre og Romsdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse Møre og Romsdal har selv satt 1. desember som dato for gjenåpning. Siden Helse Møre og Romsdal satte gjenåpningsdatoen så langt frem i tid forventes det også at helseforetaket har lykkes i å rekruttere og klargjøre avdelingen til åpning på satt dato. Vi ønsker likevel at Helse Møre og Romsdal bekrefter dette. Skulle det likevel være slik at Helse Møre og Romsdal ikke klarer å åpne avdelingen til 1. desember ber vi om en detaljert redegjørelse for hva som er gjort, hva som gjenstår og hvordan helseforetaket vil gå frem for å oppfylle Stortingets vedtak.

Endring av vaktordning for anestesileger skaper også uro blant befolkningen i Kristiansund. Vi ber derfor Helse Møre og Romsdal svare ut følgende spørsmål:

  • Hvordan vil endring av vaktordning fra tilstedevakt til hjemmevakt påvirke akuttmottak generelt og fødetilbudet spesielt?
  • Vi ber om innsyn i risikoanalysen som ligger til grunn for beslutning om endring av vaktordning for anestesileger og for drift av akutt-tjenester og fødeavdelingen etter endring til hjemmevakt. Hvis det ikke er utført en risikoanalyse, ber vi om innsyn i de risikovurderinger som ligger til grunn.
  • Hvor lang utrykningstid stiller Helse Møre og Romsdal til anestesileger i hjemmevakt? Bor anestesilegene slik til at dette er oppnåelig?
  • Tre anestesileger går ut i permisjon samtidig. Hva er årsaken til dette? 
  • Hva gjøres nå for å rekruttere anestesileger?

Med vennlig hilsen
Bunadsgeriljaen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenBevilgningene til Nye Veier og SVV kommer fra den samme pengesekk som vi alle finansierer – skattepengene. Det er ikke ...
@Terje SundsbøSve har rett I at vi har nok penger til å bygge mye vei.Men å bygge en standard vi ikke ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden 17. mai-appell
Så enig. Det har gått i feil retning helt siden 1994, hvor EU vennlige partier har godkjent over 13000 direktiver ...
Nils Hagseth 5 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 11 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte