Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
02 november 2021 09:14
Del på Facebook
Foto: Ole Martin Wold / NTB
Foto: Ole Martin Wold / NTB

Smittetallene i Trondheim fortsetter å stige. Nå anbefaler kommunen bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

– Dette gjelder spesielt på buss eller annet offentlig transportmiddel der man blir sittende eller stående tett på hverandre over litt tid, sier kommuneoverlege Tove Røsstad om anbefalingen kommunen gikk ut med tirsdag.

Tirsdag formiddag var 172 personer blitt registrert smittet det siste døgnet. Det er ventet at tallet vil stige betydelig i løpet av dagen, opplyser kommunen.

Dermed går det mot ny smitterekord i Trondheim.

I løpet av de sju siste dagene har 516 personer fått påvist smitte i Trondheim.

Ringer ikke de smittede

På grunn av stort smittetrykk de siste dagene vil det ikke lenger være mulig for smittevernkontoret å ringe smittede.

Alle vil i stedet få SMS med instrukser, ifølge kommunen.

annonse

– Det er svært viktig at alle som får påvist smitte, selv varsler sine nærkontakter. Dersom det gjelder barn i skole eller barnehage, må foresatte også kontakte skolen eller barnehagen, sier kommuneoverlegen.

20 prosent med ukjent smittekilde

Kommunen opplyser at det er elever i videregående skole som dominerer med 26 prosent av de smittede i Trondheim den siste uken.

Deretter følger elever i barneskolen med 21 prosent. Aldersgruppen over 65 år utgjør 6 prosent, mens knappe 2 prosent av de totalt påviste koronatilfellene forrige uke var i barnehager.

– Cirka 20 prosent har ukjent smittekilde, slik at det er også sirkulerende smitte i samfunnet som ikke er kjent, ifølge Røsstad.

Én i respirator

Det har vært en generell økning i antall smittede på landsbasis, inkludert Trondheim, den siste tiden. Kommunen mener situasjonen per nå ikke oppfattes å være så alvorlig at det er grunnlag for å sette begrensninger i form av lokal forskrift.

Tirsdag er sju pasienter med koronasmitte innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Én av pasientene er på intensivavdeling med respirator.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Dag Robert BjørsholMøreaksen er listet blant de mest lønnsomme veiprosjektene i NTP. Folk flest, dvs. over 62% i vårt fylke, har stemt ...
Dag Robert Bjørshol 3 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
Hobbyskribenten Rasmus Rasmussen skjønner tydeligvis ikke ordtaket om at en død hest ikke vil reise seg samme hvor lenge den ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Samarbeid eller splid?
@jon ingar eikMed fortsatt ferge forsvinner bevilgningen på over 24 milliarder til Møreaksen ut av fylket. Da står store deler av Eksportveien ...
jon ingar eik 4 dager siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte