Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 november 2021 09:55
Del på Facebook
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier alle må bidra for å få smitten ned. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier alle må bidra for å få smitten ned. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Dersom presset på helsetjenesten blir for stort på grunn av koronaviruset, kan det bli aktuelt å innføre nasjonale tiltak, sier Espen Rostrup Nakstad.

Etter at smittetallene og antall innlagte koronapasienter lenge holdt seg lavt etter gjenåpningen, er tallene igjen stigende.

Det siste døgnet er det registrert 1.626 koronasmittede i Norge. Samtidig var 163 koronapasienter tirsdag innlagt på norske sykehus.

– Og da er vi i en litt annen situasjon, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRK.

Verken Nakstad eller statsminister Jonas Gahr Støre utelukker nasjonale tiltak.

Seks av ti holder seg hjemme

Nakstad sier det er viktig at vi følger de rådene som er gitt, for at vi ikke skal havne i en situasjon der det må komme nasjonale tiltak igjen. Han trekker fram en undersøkelse som viser at seks av ti holder seg hjemme når de er syke.

– Det betyr at fire av ti ikke gjør det, og det er litt for mange. Klarer vi å teste oss når vi får symptomer og sier fra til dem vi har vært i kontakt med, kan det kanskje alene være nok til å få smittetrenden til å gå ned.

annonse

Med stigende smitte- og innleggelsestall, samtidig som det trolig kommer en influensasesong ved nyttårstider, er dette en trend som må snus, dersom vi skal kunne leve som normalt.

– Hvis vi ikke får snudd den trenden, og presset på helsetjenesten blir så stort at det ikke går uten store konsekvenser, så må vi innføre nasjonale råd og kanskje nasjonale tiltak.

– Vi er alle tjent med å få kontroll på dette, og det skal ikke så mye til, fordi vi har så god drahjelp fra vaksinen allerede, sier Nakstad.

Regjeringen følger situasjonen

Statsminister Jonas Gahr Støre sier regjeringen følger situasjonen og rådene de får.

– Hovedstrategien nå er å støtte kommunene som gjør tiltak mot lokal smitte. Det mener helsefagsmyndighetene er det mest treffsikre nå. Men vi kan ikke utelukke å ta nasjonale grep hvis det blir nødvendig og det blir anbefalt.

– Jeg føler med de som jobber i sykehusene som opplever stort press, men de rapportene vi får er at dette blir håndtert. Dette følges fra dag til dag og time til time, sier Støre.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 3 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte