Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Zaporizjzja nuclear power plant / AP / NTB
Foto: Zaporizjzja nuclear power plant / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 4. mars.

Russiske soldater utløste brann ved ukrainsk kjernekraftverk

Natt til fredag oppsto det brann ved kjernekraftverket Zaporizjzja i den ukrainske byen Enerhodar etter angrep fra russiske styrker. Det oppsto brann i en av bygningene og det var lenge frykt for at den hadde tilknytning til en av de seks atomreaktorene på kraftverket, som er Europas største.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Først nærmere to timer etter at de første brannmeldingene ble kjent, kom det klarhet i at det ikke var fare for radioaktive utslipp.

Johnson vil samle Sikkerhetsrådet

Etter brannen som russiske soldater utløste i det ukrainske kjernekraftverket, vil den britiske statsministeren Boris Johnson be om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd.

– Statsministeren mener at de uforsvarlige handlingene til president Putin nå kan være en direkte trussel mot sikkerheten til hele Europa, heter det i en uttalelse fra Downing Street.

Flertall for at Haram skal skilles ut fra Ålesund

Over 70 prosent av innbyggerne i tidligere Haram kommune vil at Haram skal skilles ut fra Ålesund kommune. Dermed går det mot at Haram igjen blir egen kommune.

Annonse
Annonse

I torsdagens folkeavstemning stemte 3.628 av 5.052 personer for at Haram skal skilles ut, mens 1.424 personer, tilsvarende litt under 30 prosent, stemte for at Haram fortsatt skal være en del av Ålesund kommune.

10.715 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 10.715 koronasmittede i Norge. Det er 4.880 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før. De siste sju dagene er det i snitt registrert 12.552 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 14.008, så trenden er synkende.

Etterlengtet seier for Zuccarello og Wild

Det ble et tett oppgjør mellom Minnesota Wild og Philadelphia Flyers i nattens kamp i NHL. Wild hadde tapt de fire foregående kampene og sikret en 5-4-seier på bortebane.

Mats Zuccarello noterte seg for en assist kampen. Tidlig i første periode han og lagkamerat Kirill Kaprizov opp med pent pasningsspill. Pucken fant til slutt veien til Ryan Hartman, som sto like foran mål og kunne styre den inn til utligning.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse