Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Pavel Dorogoj / AP / NTB
Foto: Pavel Dorogoj / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 18. mars.

USA: Russland angriper i økende grad sivile mål i Ukraina

Russiske styrker retter i økende grad angrep mot sivile mål i Ukraina, opplyser en høytstående amerikansk tjenesteperson i Pentagon til nyhetsbyrået DPA.

Annonse
Annonse

FN hadde 15. mars registrert 726 drap på sivile, blant dem 52 barn, siden krigen brøt ut 24. februar. 1.174 var såret. Det reelle tallet er trolig langt høyere. FNs politiske sjef Rosemary DiCarlo rettet hard kritikk mot bruken av eksplosive våpen med stort nedslagsfelt i ukrainske boligområder da hun talte til Sikkerhetsrådet torsdag.

Moderna søker om godkjennelse for en fjerde vaksinedose i USA

Legemiddelselskapet Moderna ber det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om godkjennelse for å tilby en fjerde dose av sin koronavaksine til alle voksne.

Søknaden er bredere enn den fra rivalen Pfizer, som tidligere denne uka ba om godkjennelse for å tilby en fjerdedose til amerikanere som er 65 år og eldre.

4.175 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 4.175 koronasmittede i Norge. Det er 3.195 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Annonse
Annonse

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4.453 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 7.325, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Flere alvorlige voldshendelser

Politiet i Drammen etterforsker en alvorlig voldshendelse som skjedde natt til fredag. En mann i 30-årene ble kjørt til traumemottaket med skader i ansikt med mer, og en jevnaldrende mann er pågrepet i saken.

I Drangedal i Telemark ble en person kjørt til sykehus med uvisst skadeomfang etter en alvorlig voldshendelse torsdag kveld. Politiet opplyste i 3.30-tiden at de hadde etterforsket voldshendelsen siden klokken 22 torsdag kveld, men at partene ikke var samarbeidsvillige.

Kinesisk diplomat møtte Russlands ambassadør

Kinesiske og russiske representanter møttes torsdag, dagen før Kinas president Xi Jinping skal snakke med USAs president Joe Biden om krigen i Ukraina.

Representantene hadde en grundig samtale om synspunkter, blant annet om relasjonen mellom de to landene og globalt antiterrorsamarbeid, heter det i en uttalelse fra kinesiske utenriksdepartementet. Ukraina ble ikke nevnt i uttalelsen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøI forutsetningene for Nasjonal transportplan 2018-2029 var det lagt til grunn 4-felts veg på hele strekningen E39 Ålesund-Molde. Prioriteringen i ...
Terje Sundsbø 37 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrHvilket regnestykke til SVV er basert på skiltet hastighet? Kom med rapporten.
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse