Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
18 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Pavel Dorogoj / AP / NTB
Foto: Pavel Dorogoj / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 18. mars.

USA: Russland angriper i økende grad sivile mål i Ukraina

Russiske styrker retter i økende grad angrep mot sivile mål i Ukraina, opplyser en høytstående amerikansk tjenesteperson i Pentagon til nyhetsbyrået DPA.

annonse

FN hadde 15. mars registrert 726 drap på sivile, blant dem 52 barn, siden krigen brøt ut 24. februar. 1.174 var såret. Det reelle tallet er trolig langt høyere. FNs politiske sjef Rosemary DiCarlo rettet hard kritikk mot bruken av eksplosive våpen med stort nedslagsfelt i ukrainske boligområder da hun talte til Sikkerhetsrådet torsdag.

Moderna søker om godkjennelse for en fjerde vaksinedose i USA

Legemiddelselskapet Moderna ber det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om godkjennelse for å tilby en fjerde dose av sin koronavaksine til alle voksne.

Søknaden er bredere enn den fra rivalen Pfizer, som tidligere denne uka ba om godkjennelse for å tilby en fjerdedose til amerikanere som er 65 år og eldre.

4.175 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 4.175 koronasmittede i Norge. Det er 3.195 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

annonse

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4.453 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 7.325, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Flere alvorlige voldshendelser

Politiet i Drammen etterforsker en alvorlig voldshendelse som skjedde natt til fredag. En mann i 30-årene ble kjørt til traumemottaket med skader i ansikt med mer, og en jevnaldrende mann er pågrepet i saken.

I Drangedal i Telemark ble en person kjørt til sykehus med uvisst skadeomfang etter en alvorlig voldshendelse torsdag kveld. Politiet opplyste i 3.30-tiden at de hadde etterforsket voldshendelsen siden klokken 22 torsdag kveld, men at partene ikke var samarbeidsvillige.

Kinesisk diplomat møtte Russlands ambassadør

Kinesiske og russiske representanter møttes torsdag, dagen før Kinas president Xi Jinping skal snakke med USAs president Joe Biden om krigen i Ukraina.

Representantene hadde en grundig samtale om synspunkter, blant annet om relasjonen mellom de to landene og globalt antiterrorsamarbeid, heter det i en uttalelse fra kinesiske utenriksdepartementet. Ukraina ble ikke nevnt i uttalelsen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hvem av folk flest ønsker å betale opp mot 500,- (t/r) pr. dag for å få kjøre en uønsket omvei?Hvem ...
@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 16 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte