Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 juni 2022 09:12
Del på Facebook
Høyres Sandra Bruflot sier at partiet vil gjøre et nytt forsøk på å få gjennom rusreformen slik at rusavhengige får hjelp fremfor straff. Foto: Vidar Ruud / NTB
Høyres Sandra Bruflot sier at partiet vil gjøre et nytt forsøk på å få gjennom rusreformen slik at rusavhengige får hjelp fremfor straff. Foto: Vidar Ruud / NTB

Solberg-regjeringens rusreform ble stemt ned i Stortinget i fjor. Nå vil Høyre gjøre et nytt forsøk på å redde reformen.

– Målet er jo å få på plass en rusreform der man går fra straff til hjelp, sier Høyres Sandra Bruflot, som sitter i helse- og omsorgskomiteen, til NRK.

Det er et drøyt år siden den omstridte reformen ble nedstemt i Stortinget, hvor et flertall bestående av Ap, Sp og Frp sa nei. Forslaget gikk ut på at narkotika fortsatt skal være forbudt, men at bruk og besittelse av mindre mengder narkotika til eget bruk skal avkriminaliseres og ikke lenger straffes.

I april slo imidlertid Høyesterett fast i en fellesdom at rusavhengige ikke skal straffes ved kjøp, besittelse og oppbevaring av små mengder narkotika. Flere har pekt på at det dermed i praksis er deler av det opprinnelige rusreformforslaget som er innført av Høyesterett. Høyre vil nå gjøre et nytt forsøk på å banke gjennom rusreformen.

– Dette er en vanskelig situasjon for alle, ikke minst for politiet, men også for brukere som ikke har noe å forholde seg til. Det er bortimot et lovtomt rom, sier Høyres Sveinung Stensland, som sitter i justiskomiteen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Frihet til å kunne velge bilen
Men hvorfor mener Frank Sve og Frp at bilistene ikke skal kunne ferdes når de vil, men måtte vente på ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte