Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2022 05:40
Del på Facebook
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 15. juni.

Ingen streik på jernbanen

Spekter er kommet til enighet i meklingen med LO Stat og YS Spekter for Spordrift AS. Løsningen ble klar nesten fem timer på overtid onsdag morgen. Dermed blir det ingen streik i Spordrift og OneCo Networks.

Annonse
Annonse

Norsk Jernbaneforbund hadde varslet at de ville ta ut 117 medlemmer i Spordrift på fagområdene bane, signal og strømforsyning i Narvik, Alnabru, Lillestrøm og Asker. EL og IT Forbundet ville ta ut 81 medlemmer i OneCo Networks i Trøndelag og Oslo.

Storbritannias flyging av asylsøkere til Rwanda stanset

Britiske medier og flere nyhetsbyråer melder at flyet med asylsøkere som tirsdag skulle gå fra Storbritannia til Rwanda, blir utsatt.

Flyet sto tirsdag kveld på en militær flyplass i Wiltshire, klart til å ta av, men ble stanset i siste liten, etter at Den europeiske menneskerettsdomstolen ECHR stanset deportasjonen av flere av de sju asylsøkerne som var om bord.

ECHR skriver i en kjennelse at minst en av asylsøkerne, en irakisk mann, må få bli i Storbritannia, da han kan være i fare om han blir sendt til Rwanda. Storbritannia er signatarstat til domstolen, som er separat fra EU.

Ny pågripelse etter at journalist og ekspert forsvant i Amazonas

En andre person er pågrepet i forbindelse med forsvinningen til en britisk journalist og en lokal urfolksekspert i Amazonas, opplyser brasiliansk politi. Den pågrepne, fiskeren Oseney da Costa de Oliveria, er broren til Amarildo da Costa de Oliveria, også kjent som Pelado, som allerede er pågrepet i saken.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Brasils føderale politi sier i en uttalelse at de har tatt i beslag ammunisjon og en åre, men ikke noe om hvorfor, hvem gjenstandene tilhører eller hvor de ble funnet. Dom Phillips (57) og Bruno Araújo Pereira (41) ble sist sett 5. juni, på vei mot Atalaia do Norte i den nordvestlige delen av Brasil, nær grensa til Peru.

Kongressen styrker sikkerheten rundt høyesterettsdommere

Kongressen styrker sikkerhetstiltakene rundt høyesterettsdommere. Det skjer noen dager etter at en væpnet mann ble siktet for å ha planlagt å drepe høyesterettsdommer Brett Kavanaugh. Forslaget ble godkjent av Representantenes hus tirsdag, mer enn en måned etter at Senatet vedtok det enstemmig, skriver The Hill. Dermed trengs kun president Joe Bidens underskrift.

Forslaget gir beskyttelse døgnet rundt til familiemedlemmene til høyesterettsdommerne, samt alle høytstående tjenestepersoner tilknyttet domstolen når det anses som nødvendig.

200.000 nordmenn er dollarmillionærer

Stadig flere nordmenn har verdier for mer enn én million dollar. I Norge er det nå 200.000 dollarmillionærer – og de blir stadig rikere, ifølge en ny rapport.

Antall norske dollarmillionærer økte med 7,4 prosent fra 2020 til 2021, ifølge konsulentselskapet Capgeminis rapport World Wealth Report 2022.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse