Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 august 2022 16:38
Del på Facebook
Sørvest-Norge setter ny strømprisrekord torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB
Sørvest-Norge setter ny strømprisrekord torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sørvest-Norge setter ny strømprisrekord torsdag. Mellom klokka 18 og 19 vil strømprisen ligge på 5,89 kroner per kilowattime i regionen.

Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

Annonse
Annonse

Tilsvarende toppnoteringer i de andre regionene blir 4,43 kroner i Sørøst-Norge, 0,25 kroner i Midt-Norge blir prisen 0,25 kroner, 0,015 kroner i Nord-Norge og 3,41 kroner i Vest-Norge.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt (kWh) over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

For hele landet blir snittprisen torsdag 2,38 kroner per kilowatt. Det er 0,17 kroner høyere enn på onsdag og 1,74 kroner høyere enn samme dag i fjor.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Den høyeste døgnprisen på strøm torsdag finner vi i Sørvest-Norge på 5,26 kroner. Deretter kommer Sørøst-Norge (3,41 kroner), Vest-Norge (3,16 kroner), Midt-Norge (0,09 kroner) og Nord-Norge (0,013 kroner).

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre), avgift til Enova (1 øre) og et eventuelt påslag fra strømselskapene.

På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste prisen torsdag blir mellom klokken 22 og 23 i Nord-Norge. Da må strømkundene betale 0,012 kroner. Prisen blir på sitt laveste i Sørøst- og Vest-Norge med 2,83 kroner, Sørvest-Norge med 4,53 kroner og Midt-Norge med 0,018 kroner.

Tirsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 5,25 og 0,0068 kroner. Samme dag i fjor var den på 0,81 og 0,35 kroner per kilowattime.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenDe demokratiske prosessene har i valg på valg gitt flertall for de partier som er for Møreaksen. Derfor er Møreaksen ...
Terje Sundsbø 1 minutter siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenPengene til Møreaksen bevilges over statsbudsjettet, pengene er øremerket dette prosjektet og er ikke en pott til fri disposisjon for ...
Terje Sundsbø 4 minutter siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDu finner linker her: https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/123132-otroya-fergefri-baner-vei-for-tautratunnelen-20240206I alle disse meningsmålingene er det et stort flertall som ønsker fergefri kryssing av Romsdalsfjorden. I ...
Terje Sundsbø 5 minutter siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenNæringslivet ønsker Møreaksen. Terje Dyrseth ved Brunvoll gjennomførte en underskriftskampanje FOR Møreaksen: https://www.rbnett.no/naeringsliv/i/JEqxJR/deler-av-naeringslivet-mobiliserer-for-moreaksen-har-doblet-antallet-bedrifter«Nå har næringslivsledere for mer enn 100 virksomheter ...
Rolf Erik Pedersen 1 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøHar du disse meningsmålingene, slik at vi andre også får se hva folk vil?
Rolf Erik Pedersen 1 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDu og RR, er nok i utakt med resten av de som bruker veiene.Hva vet en næringslivsleder om hva som ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse