Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 19. september.

Biden: USA ville forsvart Taiwan mot kinesisk invasjon

President Joe Biden svarer ja på spørsmål om USA ville sendt soldater til Taiwan om den selvstyrte øya skulle bli invadert av Kina, som anser den som sitt territorium. På spørsmål om hva Kinas president Xi Jinping bør vite om Bidens forpliktelser overfor Taiwan, sier Biden at USA står bak «ett Kina»-politikken, men at Taiwan tar egne avgjørelser om uavhengighet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Men ville amerikanske styrker forsvart øya (mot et kinesisk angrep, red.anm.), spør programlederen.

– Ja, det ville de faktisk, om det var et uprovosert angrep, svarer Biden. Senere svarer han igjen «ja» på et konkret spørsmål om amerikanske styrker ville forsvart Taiwan mot en eventuell kinesisk invasjon.

Zelenskyj: Alt okkupert territorium skal gjenerobres

Samtidig som det ukrainske militæret fortsetter motoffensiven øst i landet, lover president Volodymyr Zelenskyj å ta tilbake alt russisk-okkupert territorium i Ukraina.

– Det virker kanskje for noen som at vi etter en rekke seire har en liten pause. Men dette er ingen pause. Dette er forberedelser på de neste aksjonene … Fordi Ukraina må være fritt – hele landet, sier Zelenskyj i sin videotale søndag. Det inkluderer også Krim-halvøya og delene av Donbas som har vært kontrollert av russiskstøttede separatister siden 2014, sier presidenten.

Annonse
Annonse

Rørt kong Charles takker folket for støtten

Kong Charles sier han og kongefamilien er svært rørt og takknemlige for støtten de har fått siden dronning Elizabeths bortgang. Mandag begraves moren.

– I London, Edinburgh, Belfast og Cardiff ble vi rørt på et vis som ikke kan beskrives, av alle som tok seg bryet med å komme og vise sin takknemlighet for den livslange tjenesten til min kjære mor, dronningen, sier Charles i en uttalelse fra Buckingham Palace søndag.

– Når vi nå forbereder oss på å ta vårt siste farvel, ønsker jeg rett og slett å benytte denne muligheten til å si takk til alle de utallige menneskene som har vært en sann støtte og trøst for meg og min familie i denne sørgelige tiden, heter det videre.

Altibox-problemer rettet

300.000 Altibox-kunder på Østlandet fikk søndag problemer med internett- og TV-signaler. Rundt midnatt meldte NRK at problemet var løst for alle nettkundene. De som fortsatt opplever problemer, oppfordres til å ta en omstart på ruteren, sier Altibox til kringkasteren.

Oljefondet har lyst på Porsche

Porsche-eier Volkswagens sier Statens pensjonsfond utland – oljefondet – har tegnet seg for Porsche-aksjer til 7,7 milliarder kroner når luksusmerket går på børs, skriver E24. Børsnoteringen skjer 29. september.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse