Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 2. november.

Frederiksen vil ha samlingsregjering

Statsminister Mette Frederiksens røde blokk får flertall etter valget. Likevel vil hun søke samarbeid på tvers av blokkene. I nattens partilederdebatt pekte rød blokk og Moderaterne på Frederiksen som statsministerkandidat.

Annonse
Annonse

Frederiksen sa i debatten at hun vil be dronningen om å få oppløse regjeringen i morgen, før hun begynner samtaler om en ny regjering. Første parti på blokka er Venstre, sa hun i partilederdebatten. Venstre-leder Jakob Ellemann-Jensen har i valgkampen avvist samarbeid, men virker noe mer villig etter at valgresultatet er klart.

Sør-Korea øvde på flyangrep som svar på nordkoreanske oppskytninger

Nord-Korea avfyrte mer enn ti missiler onsdag, blant dem en som landet i nærheten av sørkoreansk farvann. Sør-Korea sier det er en territoriell krenkelse og svarte med å avfyre tre luft-til-bakke-missiler.

Et av kortdistanse-missilene krysset linjen som utgjør de facto-grensa mellom landene til havs. Det er første gang siden et nordkoreansk missil har landet så nært det sørkoreanske fastlandet siden den koreanske halvøya ble delt i 1953, ifølge det sørkoreanske forsvaret.

Tidligere ble innbyggere på den sørkoreanske øya Ulleungdo ble bedt om å søke tilflukt etter at Nord-Korea avfyrte tre ballistiske kortdistansemissiler. Testene skjer mens USA og Sør-Korea avholder en stor felles militærøvelse.

Netanyahu: Vi nærmer oss en stor seier

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu sier han nærmer seg en retur til makten. Foreløpige valgresultater viser at et flertall er innen rekkevidde for hans allianse, som samler religiøse og ytterliggående høyrepolitikere.

Valgarbeiderne jobbet gjennom natta, og hadde like før klokka 4 lokal tid talt opp 13 prosent av stemmene.

– Vi nærmer oss en stor seier, sa Netanyahu til støttespillere i Jerusalem.

Annonse
Annonse

– Vi vet ikke hva de endelige resultatene blir ennå, men om de er som valgdagsmålingene, vil jeg danne regjering, la han til. Marginene er små, og flertallet kan likevel ryke ettersom stemmene blir talt opp.

Ny seier for Zuccarellos Wild

Mats Zuccarellos Minnesota Wild slo Montreal Canadiens 4-1 på hjemmebane tirsdag.

35 år gamle Zuccarello noterte seg kun for ett skudd på mål i sine drøye 21 minutter på isen. Neste kamp for Wild er mot Seattle Kraken torsdag.

Mann i rullestol ranet i sitt eget hjem på Skjetten

En mann i 40-årene ble tirsdag kveld ranet og utsatt for vold i sitt hjem på Skjetten i Lillestrøm. Politiet fikk melding om ugjerningen klokken 20.08.

– Mannen har forklart at to menn kom hjem til ham. De kom med trusler og sparket ham i brystet. Ransmennene oppholdt seg i boligen i ti minutter og de tok med seg penger og ulike gjenstander før de stakk fra stedet, forteller operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.

Slipper fengsel etter brannbombeangrep mot Stovner politistasjon

To menn som var tiltalt for å ha kastet brannbomber mot Stovner politistasjon i i Oslo i mars i fjor, slipper fengsel, melder Avisa Oslo

De to mennene, henholdsvis 20 og 21 år gamle, møtte i Oslo tingrett i midten av oktober. Her sto de tiltalt for grovt skadeverk og grov motarbeidelse av en aktør i rettsvesenet, etter en episode på Stovner på kvelden 20. mars i fjor.

Oslo tingrett konkluderte med at 20- og 21-åringene skal dømmes til henholdsvis 30 og 60 timers samfunnsstraff. De må også betale 57.637 kroner i erstatning for skadene som ble påført politistasjonen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse