Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
04 november 2022 22:16
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ni nettkunder tok Elvia AS til retten fordi de ikke ville installere smarte strømmålere. Nå har de tapt og må ut med 6,6 millioner kroner i sakskostnader.

Bakgrunnen for søksmålet mot nettselskapet var at nettkundene fryktet en rekke helseplager som følge av stråling fra de smarte strømmålerne, såkalte AMS-målere, som det i dag er påbudt å installere i norske hjem.

Det fant imidlertid ikke Borgarting lagmannsrett tilstrekkelig dokumentasjon for, og de ni kundene tapte på alle punkter, skriver Bergens Tidende. Da hadde de allerede tapt i tingretten.

«Bevisførselen under ankeforhandlingen gir ikke grunnlag for å hevde at stråling under grenseverdiene er helseskadelig», heter det i dommen.

annonse

Rettssakene har kostet 6,6 millioner kroner, en regning de ni nettkundene nå må betale selv.

Ifølge lederen for en innsamlingsaksjon for de berørte, Einar Flydal, vil de nå undersøke om det er mulig med nye rettsoppgjør.

– De som mener de blir akutt syke av AMS-målere, opplever dette nærmest som et justismord. Flere klarer ikke å bo hjemme og må flytte, sier han til Bergens Tidende.

Ifølge Elvias advokat, Aksel S. Tannum, er selskapet fornøyd med å ha fått medhold i de rettslige spørsmålene saken har reist.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte