Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 november 2022 19:26
Del på Facebook
Sandefjord kunne slippe jubelen løs etter de sikret uavgjort hjemme mot Haugesund. Foto: Trond R. Teigen / NTB
Sandefjord kunne slippe jubelen løs etter de sikret uavgjort hjemme mot Haugesund. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sandefjord berget kvalikplassen i Eliteserien med 2-2 mot Haugesund etter to sene scoringer søndag. Kristiansund rykket ned med 1-1 hjemme mot Jerv.

– Unnskyld språkbruket, men fy f … så deilig. Jeg hadde ikke peiling på hvordan det sto i den andre kampen, så jeg ville egentlig ha et mål til, sa Kurtovic, som sikret kvalikplassen i det 91. spilleminutt for Sandefjord.

annonse

2-2-målet skulle vise seg å holde til kvalifisering.

Kristiansund kunne på sin side gjøre tidenes redningsoperasjon i Eliteserien. I slutten av juli hadde ikke laget vunnet én eneste kamp og så ut til å suse mot nedrykk, med kun to poeng etter 14 serierunder.

I den andre halvdelen av sesongen klarte KBK imidlertid å finne formen. Mellom den 15. og 29. serierunden tok laget 21 poeng og var i posisjon til å kjempe om kvalikplassen i den siste serierunden.

Men med 1-1 hjemme mot Jerv og et ellevilt overtidsdrama i Sandefjord, hvor vertene berget uavgjort på tampen, måtte KBK innse at eliteserietilværelsen er over.

– Fysjameg. Det var hektisk og alt for spennende. Jeg er ikke sikker på når vi scorer den første, men da var det jo håp, for jeg hørte det fortsatt var 1-1 i den andre kampen. Og når den andre da kommer, var det euforisk, sa Sandefjord-trener Hans-Erik Ødegaard til Discovery.

Sjokkåpning

Kristiansund fikk seg en sjokkåpning på kampen da det som ikke skulle skje, nettopp skjedde. Erlend Hustad sendte en nydelig ball inn i feltet til Mikael Ugland, som banket Jerv i ledelsen allerede etter sju minutter.

12 minutter senere trodde Faris Pemi at han hadde utlignet for KBK, men måtte se skuffet bort på linjedommeren som hadde vinket av for offside. Derimot beholdt linjedommeren flagget nede da Brynjólfur Willumsson hælsparket inn utligningen på en corner kvarteret før pause.

Det kom ingen flere scoringer i andreomgang.

annonse

– Nå er det surrealistisk. Vi hadde det i egne hende, men så fislet vi det bort. Vi kan ikke klage på noe, vi får som fortjent til slutt, sa KBKs Dan Peter Ulvestad til Discovery.

– Dette er blytungt. Det er noe vi har jobbet hardt for i lang tid. Og vi har klart å snu den negative trenden vi hadde i vårsesongen, og så er vi så nære å klare det helt på tampen. Vi ønsket å vinne i dag, og vi hadde sjansen til å gjøre det, men vi ble nok litt for kalkulerte i annen omgang, sa trener Christian Michelsen til rettighetshaveren.

– Vi kunne gått all in, men da kunne vi også fått en på trynet. Det er definitivt det tyngste punktet i karrieren min, la han til.

Berget plassen på overtid

Sandefjord fikk heller ingen god start på kampen da Christos Zafeiris spilte opp Julius Eskesen inne i 16-meteren, som dro av én mann og banket gjestene i ledelsen etter 20 minutter.

Og vondt ble til verre for Sandefjord da Mats Haakenstad klarerte ballen rett til Zafeiris, som doblet Haugesund ledelse, bare fire minutter senere.

Deyver Vega hadde en gyllen mulighet til å redusere minuttet senere da han kom alene med keeper, men valgte å prøve å dra seg forbi istedenfor å gå på skudd.

Mot slutten av omgangen skulle det likevel skje noen mirakler i Sandefjord. Først reduserte Harmeet Singh i det 89. spilleminutt, før William Kurtovic headet inn utligningen som sikret kvalikplass for Hans-Erik Ødegaards menn.

– Det er bra vi klarte å snu dette, men det er ikke noe å juble for enda. Det er en lettelse å få kvalikkampen, men det ble 2-2. Vi vant ikke kampen, sa Singh til rettighetshaveren.

Sandefjord møter Kongsvinger i kvalifiseringskampene som spilles 16. og 19. november.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 16 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Hei!Du starter med at du ikke flagger noe politisk syn, men det gjør du jo, selvfølgelig. Du sier at krydderet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte