Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 november 2022 19:26
Del på Facebook
Sandefjord kunne slippe jubelen løs etter de sikret uavgjort hjemme mot Haugesund. Foto: Trond R. Teigen / NTB
Sandefjord kunne slippe jubelen løs etter de sikret uavgjort hjemme mot Haugesund. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sandefjord berget kvalikplassen i Eliteserien med 2-2 mot Haugesund etter to sene scoringer søndag. Kristiansund rykket ned med 1-1 hjemme mot Jerv.

– Unnskyld språkbruket, men fy f … så deilig. Jeg hadde ikke peiling på hvordan det sto i den andre kampen, så jeg ville egentlig ha et mål til, sa Kurtovic, som sikret kvalikplassen i det 91. spilleminutt for Sandefjord.

Annonse
Annonse

2-2-målet skulle vise seg å holde til kvalifisering.

Kristiansund kunne på sin side gjøre tidenes redningsoperasjon i Eliteserien. I slutten av juli hadde ikke laget vunnet én eneste kamp og så ut til å suse mot nedrykk, med kun to poeng etter 14 serierunder.

I den andre halvdelen av sesongen klarte KBK imidlertid å finne formen. Mellom den 15. og 29. serierunden tok laget 21 poeng og var i posisjon til å kjempe om kvalikplassen i den siste serierunden.

Men med 1-1 hjemme mot Jerv og et ellevilt overtidsdrama i Sandefjord, hvor vertene berget uavgjort på tampen, måtte KBK innse at eliteserietilværelsen er over.

– Fysjameg. Det var hektisk og alt for spennende. Jeg er ikke sikker på når vi scorer den første, men da var det jo håp, for jeg hørte det fortsatt var 1-1 i den andre kampen. Og når den andre da kommer, var det euforisk, sa Sandefjord-trener Hans-Erik Ødegaard til Discovery.

Sjokkåpning

Kristiansund fikk seg en sjokkåpning på kampen da det som ikke skulle skje, nettopp skjedde. Erlend Hustad sendte en nydelig ball inn i feltet til Mikael Ugland, som banket Jerv i ledelsen allerede etter sju minutter.

12 minutter senere trodde Faris Pemi at han hadde utlignet for KBK, men måtte se skuffet bort på linjedommeren som hadde vinket av for offside. Derimot beholdt linjedommeren flagget nede da Brynjólfur Willumsson hælsparket inn utligningen på en corner kvarteret før pause.

Det kom ingen flere scoringer i andreomgang.

Annonse
Annonse

– Nå er det surrealistisk. Vi hadde det i egne hende, men så fislet vi det bort. Vi kan ikke klage på noe, vi får som fortjent til slutt, sa KBKs Dan Peter Ulvestad til Discovery.

– Dette er blytungt. Det er noe vi har jobbet hardt for i lang tid. Og vi har klart å snu den negative trenden vi hadde i vårsesongen, og så er vi så nære å klare det helt på tampen. Vi ønsket å vinne i dag, og vi hadde sjansen til å gjøre det, men vi ble nok litt for kalkulerte i annen omgang, sa trener Christian Michelsen til rettighetshaveren.

– Vi kunne gått all in, men da kunne vi også fått en på trynet. Det er definitivt det tyngste punktet i karrieren min, la han til.

Berget plassen på overtid

Sandefjord fikk heller ingen god start på kampen da Christos Zafeiris spilte opp Julius Eskesen inne i 16-meteren, som dro av én mann og banket gjestene i ledelsen etter 20 minutter.

Og vondt ble til verre for Sandefjord da Mats Haakenstad klarerte ballen rett til Zafeiris, som doblet Haugesund ledelse, bare fire minutter senere.

Deyver Vega hadde en gyllen mulighet til å redusere minuttet senere da han kom alene med keeper, men valgte å prøve å dra seg forbi istedenfor å gå på skudd.

Mot slutten av omgangen skulle det likevel skje noen mirakler i Sandefjord. Først reduserte Harmeet Singh i det 89. spilleminutt, før William Kurtovic headet inn utligningen som sikret kvalikplass for Hans-Erik Ødegaards menn.

– Det er bra vi klarte å snu dette, men det er ikke noe å juble for enda. Det er en lettelse å få kvalikkampen, men det ble 2-2. Vi vant ikke kampen, sa Singh til rettighetshaveren.

Sandefjord møter Kongsvinger i kvalifiseringskampene som spilles 16. og 19. november.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 16 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 18 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Terje Sundsbø 19 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole Sætremyr«Tabell 4.3 Justert portefølje, sortert etter kriterier for porteføljestyring» på side 49, er E39 Vik – Molde nummer 7 i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse