Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 januar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Bymyndighetene i Memphis / AP / NTB
Foto: Bymyndighetene i Memphis / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 28. januar.

Video offentliggjort etter at politi slo i hjel mann

Stemningen i den amerikanske byen Memphis er svært spent etter at fem svarte politifolk mishandlet en svart mann så grovt at han døde tre dager senere.

Annonse
Annonse

I natt norsk tid offentliggjorde myndighetene videoopptak fra politibetjentenes kroppskameraer, som viser den tre minutter lange mishandlingen.

Tre døde i flom

Tre personer er døde og minst en er savnet etter rekordstort regnfall som har ført til flom i New Zealands største by Auckland.

Auckland står nå overfor en stor opprydning, og folk bør holde seg innendørs hvis mulig, uttalte statsminister Chris Hipkins i dag da han var på befaring i byen. Gårsdagen ble den våteste dagen som noen gang er blitt registrert i Auckland. Da fikk byen like mye regn på en enkelt dag som byen pleier å få i løpet av hele sommeren.

General frykter krig mot Kina

Mike Minihan, en høytstående general i det amerikanske luftforsvaret, advarer om at USA kan havne i militær konfrontasjon med Kina om to år. Trolig vil kampen dreie seg om Taiwan, mener han.

Minihan argumenterer med at Taiwan neste år skal holde presidentvalg, noe som kan gi Kinas president Xi Jinping et påskudd for militært inngrep mot øya. Samtidig vil USA være opptatt med sitt eget presidentvalg.

51.801 barn født i Norge i fjor

Det ble født 51.801 barn her i landet i 2022. Det er en nedgang på 8,6 prosent fra året før, viser foreløpige tall fra Medisinsk fødselsregister.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Så få barn har det ikke kommet til verden i Norge siden 1985, da et ble født 51.407 barn. Men i 1985 hadde Norge 1,2 millioner færre innbyggere enn i dag.

I 2020 og 2021 ble det først henholdsvis 53.627 og 56.676 barn, ifølge tallene registrert i Medisinsk fødselsregister.

Vin, øl og sprit kan få helseadvarsel

Irland skal trykke en advarsel på alle flasker som inneholder øl, vin eller sprit. Norge kan følge ganske raskt etter.

Som EØS-land må vi følge EUs regler for handel. Allerede ved påsketider i fjor foreslo Helsedirektoratet advarsler på norske flasker, skriver Aftenposten.

YS avviser moderasjon i årets lønnsoppgjør

Hovedorganisasjonen YS avviser moderasjon i årets lønnsoppgjør. De mener eierne har styrket sin posisjon i flere år. Flere LO-topper har luftet tanken om staten bør komme på banen for å få lønnsoppgjøret i havn. Det bekymrer leder Hans-Erik Skjæggerud i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

– Jeg frykter ut fra diskusjonen i mediene at man legger opp til et moderat lønnsoppgjør. Det er vanskelig å se for seg at medlemmene aksepterer et tredje år med reallønnsnedgang. Spesielt hvis det faktisk er rom for å ta ut mer, sier han til Klassekampen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse