Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
28 januar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Bymyndighetene i Memphis / AP / NTB
Foto: Bymyndighetene i Memphis / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 28. januar.

Video offentliggjort etter at politi slo i hjel mann

Stemningen i den amerikanske byen Memphis er svært spent etter at fem svarte politifolk mishandlet en svart mann så grovt at han døde tre dager senere.

annonse

I natt norsk tid offentliggjorde myndighetene videoopptak fra politibetjentenes kroppskameraer, som viser den tre minutter lange mishandlingen.

Tre døde i flom

Tre personer er døde og minst en er savnet etter rekordstort regnfall som har ført til flom i New Zealands største by Auckland.

Auckland står nå overfor en stor opprydning, og folk bør holde seg innendørs hvis mulig, uttalte statsminister Chris Hipkins i dag da han var på befaring i byen. Gårsdagen ble den våteste dagen som noen gang er blitt registrert i Auckland. Da fikk byen like mye regn på en enkelt dag som byen pleier å få i løpet av hele sommeren.

General frykter krig mot Kina

Mike Minihan, en høytstående general i det amerikanske luftforsvaret, advarer om at USA kan havne i militær konfrontasjon med Kina om to år. Trolig vil kampen dreie seg om Taiwan, mener han.

Minihan argumenterer med at Taiwan neste år skal holde presidentvalg, noe som kan gi Kinas president Xi Jinping et påskudd for militært inngrep mot øya. Samtidig vil USA være opptatt med sitt eget presidentvalg.

51.801 barn født i Norge i fjor

Det ble født 51.801 barn her i landet i 2022. Det er en nedgang på 8,6 prosent fra året før, viser foreløpige tall fra Medisinsk fødselsregister.

annonse

Så få barn har det ikke kommet til verden i Norge siden 1985, da et ble født 51.407 barn. Men i 1985 hadde Norge 1,2 millioner færre innbyggere enn i dag.

I 2020 og 2021 ble det først henholdsvis 53.627 og 56.676 barn, ifølge tallene registrert i Medisinsk fødselsregister.

Vin, øl og sprit kan få helseadvarsel

Irland skal trykke en advarsel på alle flasker som inneholder øl, vin eller sprit. Norge kan følge ganske raskt etter.

Som EØS-land må vi følge EUs regler for handel. Allerede ved påsketider i fjor foreslo Helsedirektoratet advarsler på norske flasker, skriver Aftenposten.

YS avviser moderasjon i årets lønnsoppgjør

Hovedorganisasjonen YS avviser moderasjon i årets lønnsoppgjør. De mener eierne har styrket sin posisjon i flere år. Flere LO-topper har luftet tanken om staten bør komme på banen for å få lønnsoppgjøret i havn. Det bekymrer leder Hans-Erik Skjæggerud i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

– Jeg frykter ut fra diskusjonen i mediene at man legger opp til et moderat lønnsoppgjør. Det er vanskelig å se for seg at medlemmene aksepterer et tredje år med reallønnsnedgang. Spesielt hvis det faktisk er rom for å ta ut mer, sier han til Klassekampen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 13 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte