Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
20 april 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Rusten, Ole Berg / NTB
Foto: Rusten, Ole Berg / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 20. april.

Rettssak etter dobbeltdrapet på Otta

En mann i 40-årene møter torsdag i Vestre Innlandet tingrett, tiltalt for drapet på et eldre ektepar på Otta i august i fjor. Påtalemyndigheten mener at mannen var utilregnelig på gjerningstidspunktet og har i tiltalen varslet at de vil be om at mannen overføres til tvungent psykisk helsevern. I tillegg til drap er mannen også tiltalt for likskjending.

Annonse
Annonse

Fengslingsmøte etter skyting på Furuset i Oslo

Torsdag blir det bestemt om mannen som er siktet for drapsforsøk etter at han løsnet skudd ved Ikea på Furuset i Oslo 21. februar. 43-åringen har tidligere nektet straffskyld for drapsforsøk, men erkjent skytingen. Han har sittet i varetekt siden 23. februar og vil motsette seg videre fengsling. En mann i 30-årene ble skadd da skuddene fant sted.

Kringkastingsrådet behandler Baneheia-saken

Kringkastingsrådet skal torsdag behandle NRKs dekning av Baneheia-saken. Baneheia-forfatter Bjørn Olav Jahr skal holde innledning når rådet behandler NRKs dekning av saken der to jenter ble drept. Jahr har skrevet to bøker om Baneheia-drapene og har engasjert seg sterkt i saken. I tillegg skal Kringkastingsrådet blant annet behandle nedleggingen av talkshowet Kåss til kvelds, vinklingen på saker om vindturbiner og NRKs dekning av fotball-NM.

Rekordstor rakett skal prøveflys

SpaceX skal prøvefly den nye Starship-raketten. Elon Musks romselskap skulle etter planen skyte fartøyet mandag, men teknisk trøbbel gjør at oppskytingen ble utsatt. Årsaken til utsettelsen var at en trykkventil var frosset. Starship-raketten skal være den største og kraftigste som noensinne er bygget. Ifølge New York Times er raketten høyere enn Frihetsgudinnen. Raketten har allerede blitt testet i flere varianter de siste årene, men dette er første test av systemet i sin helhet.

Annonse
Annonse

Ny klimarapport fra EU

Jorda opplevde den nest varmeste mars måned og den nest laveste havisen i Antarktis som er registrert, ifølge EUs klimaovervåkningstjeneste. Torsdag kommer EUs klimaovervåkingstjeneste Copernicus med en rapport om klimaendringer.

Casper Ruud i aksjon i Spania

Casper Ruud møter argentinske Francisco Cerundolo i 3. runde av ATP500-turneringen Barcelona Open. Ruud og Cerundolo har møttes to ganger tidligere på ATP-nivå. Ruud slo argentineren i det seneste møtet i Miami Open på hardcourt i fjor, mens argentineren vant over Ruud på grusen i Båstad. Ruud er tredjeseedet i turneringen i Barcelona bak toppseedede Carlos Alcaraz og greske Stefanos Tsitsipas.

Europaligaen kvartfinaler

Ola Solbakkens italienske klubb Roma må snu 0–1 fra det første oppgjøret i Europaligaens kvartfinale mot Feyenoord. Landsmannen Marcus Holmgren Pedersen var ubenyttet reserve i det første oppgjøret for nederlenderne. De andre kvartfinalene som spilles torsdag er Sevilla – Manchester United (2-2), Sporting Lisboa – Juventus (0-1), Union Saint-Gilloise – Leverkusen (1-1).

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 21 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 23 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse