Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 juni 2023 12:41
Del på Facebook
Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt går inn for å få på plass det de kaller en forskjellskrisepakke for folk med dårlig råd før sommerferien starter. Foto: Carina Johansen / NTB
Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt går inn for å få på plass det de kaller en forskjellskrisepakke for folk med dårlig råd før sommerferien starter. Foto: Carina Johansen / NTB

Ingen skal møte sommeren med en klump i magen, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Partiet vil ha en egen krisepakke for å utjevne forskjeller før sommeren.

Budskapet fra Moxnes kom under Rødts landsstyremøte lørdag. Partilederen viste til at forskjellene blir mer synlige i Norge i sommerferien. I år er dette ekstra synlig med høyere priser og lav kronekurs.

Annonse
Annonse

– Rødt går inn for en egen forskjellskrisepakke før sommeren, som strekker til for barnefamilier og andre med dårlig råd. Ingen skal måtte gå sommeren i møte med klump i magen og store bekymringer, sa Moxnes til landsstyret.

Rødt vil derfor ha en egen forskjellskrisepakke på plass i revidert nasjonalbudsjett. Partiet vil øke minstesatsene for AAP, uføretrygdede og pensjonister med 1000 kroner i måneden fra og med 1. juli. Partiet vil også at bostøtten og sosialhjelpen skal øke like mye.

Moxnes sa at partiet også vil at barnetrygden skal økes med 100 kroner for barn over seks år fra og med 1. juli, redusere billettprisene i kollektivtrafikken og kutte egenandelene for helseutgifter tilbake til samme nivå som fjor.

Klatrer på målingene

Oppslutningen om Rødt har gradvis økt de siste månedene, og så langt i juni viser oversikten på Poll of polls at over 7 prosent at de spurte i målingene har svart at de vil stemme på partiet ved et stortingsvalg. Partiet har erklært krig mot privatisering av barnehager og eldreomsorg og går til lokalvalg med en klar profil mot høyresiden.

– Høyrepolitikk er å la kommersielle konserner stikke av med penger som skulle gått til barna våre i barnehagen og besteforeldrene våre på sykehjem. Og nå vil Høyre kommersialisere Norge kommune for kommune, sa Moxnes til landsstyret.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Han advarte mot at lokalvalget i september vil bli et «privatiseringsskred» og ba partimedlemmene jobbe lokalt for å hindre at høyresiden vinner flertall i kommunene.

-For svakt av regjeringen

Moxnes kritiserte også regjeringen og kunnskapsminister Tonje Brenna for sendrektighet i arbeidet med å få gjort noe med private aktører i barnehagesektoren.

Avkommersialiseringsutvalget , som SV fikk gjennomslag for i budsjettforhandlingene, skal se på hvordan kommersielle aktører kan fases ut av offentlige velferdstjenester.

Utvalget, som har frist til neste år med å levere sluttrapport, har fått forskjøvet frist til slutten av juni med å legge fram en delrapport der en juridisk definisjon av ideelle virksomheter skal fastsettes.

– Da blir det mulig å skille mellom kommersielle-private, som driver med profitt, og ideelle-private, som driver uten profitt. Men arbeidet i utvalget har ikke gått på skinner. Og regjeringa har sagt at de utsetter utvalgets frist. Det er altfor svakt, sa Moxnes.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse