Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 juni 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Jon Elswick / AP / NTB
Foto: Jon Elswick / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. juni.

Donald Trump er tiltalt i dokumentsaken

USAs tidligere president Donald Trump har fått beskjed om at han er tiltalt i dokumentsaken og må møte i retten neste uke. Han er den første presidenten til å bli tiltalt for føderale lovbrudd.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Den korrupte Biden-administrasjonen har informert advokatene mine om at jeg er tiltalt, skriver Trump på sin egen plattform Truth Social. Trump-advokat James Trusty sier at ekspresidenten blant annet er tiltalt for brudd på spionasjelovgivningen, falsk forklaring og for å ha hindret rettsforfølgningen.

Zelenskyj melder om framskritt i Donetsk

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gleder seg over det han sier er resultater i Donetsk-regionen øst i landet.

– Det er veldig tunge kamper i Donetsk-regionen. Men det er resultater, og jeg er takknemlig overfor dem som oppnådde disse resultatene. Bra jobbet i Bakhmut. Steg for steg, sa Zelenskyj i sin faste videotale torsdag. NBC News og Washington Post meldte torsdag at ukrainernes motoffensiv er i gang.

Norge legger ned ambassaden på Sri Lanka

Bare to år etter at Norge brukte 7,3 millioner kroner på ny ambassade på Sri Lanka, blir den lagt ned for godt. Ambassaden i New Delhi overtar ansvaret for Sri Lanka.

. Tidligere miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er svært kritisk til beslutningen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Dette er helt gal beslutning, det er uklokt og det er kortsynt. Det har jeg også kommunisert til regjeringen, sier han.

Espresso House skal ha fjernet ansattes overtidstimer

I mai ble det avslørt at flere Espresso House-ansatte ikke fikk utbetalt lønn på flere måneder. Nå sier en tidligere leder at de også fikk avkortet timelønnen.

Til Dagens Næringsliv sier lederen at kaffebarkjeden ba henne fjerne all ekstra registrert arbeidstid, slik at ansatte fikk mindre i lønn.

Selskapets Norges-sjef May-Britt Østby svarer ikke direkte på anklagene om fjerningen av overtidstimene, men påpeker at ansattes timeregistrering ikke godkjennes uten videre.

Kontroll på hyttebrann på Kvitfjell

Det er full overtenning i en hytte på Kvitfjell i Gudbrandsdalen natt til fredag. Brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning.

Brannmannskapene har sikret en garasje som ligger like ved hytta, og hytteeier har opplyst til politiet at det ikke skal være noen personer i hytta, etter at det først var usikkerhet rundt dette.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse