Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 juni 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Jon Elswick / AP / NTB
Foto: Jon Elswick / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. juni.

Donald Trump er tiltalt i dokumentsaken

USAs tidligere president Donald Trump har fått beskjed om at han er tiltalt i dokumentsaken og må møte i retten neste uke. Han er den første presidenten til å bli tiltalt for føderale lovbrudd.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Den korrupte Biden-administrasjonen har informert advokatene mine om at jeg er tiltalt, skriver Trump på sin egen plattform Truth Social. Trump-advokat James Trusty sier at ekspresidenten blant annet er tiltalt for brudd på spionasjelovgivningen, falsk forklaring og for å ha hindret rettsforfølgningen.

Zelenskyj melder om framskritt i Donetsk

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gleder seg over det han sier er resultater i Donetsk-regionen øst i landet.

– Det er veldig tunge kamper i Donetsk-regionen. Men det er resultater, og jeg er takknemlig overfor dem som oppnådde disse resultatene. Bra jobbet i Bakhmut. Steg for steg, sa Zelenskyj i sin faste videotale torsdag. NBC News og Washington Post meldte torsdag at ukrainernes motoffensiv er i gang.

Norge legger ned ambassaden på Sri Lanka

Bare to år etter at Norge brukte 7,3 millioner kroner på ny ambassade på Sri Lanka, blir den lagt ned for godt. Ambassaden i New Delhi overtar ansvaret for Sri Lanka.

. Tidligere miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er svært kritisk til beslutningen.

Annonse
Annonse

– Dette er helt gal beslutning, det er uklokt og det er kortsynt. Det har jeg også kommunisert til regjeringen, sier han.

Espresso House skal ha fjernet ansattes overtidstimer

I mai ble det avslørt at flere Espresso House-ansatte ikke fikk utbetalt lønn på flere måneder. Nå sier en tidligere leder at de også fikk avkortet timelønnen.

Til Dagens Næringsliv sier lederen at kaffebarkjeden ba henne fjerne all ekstra registrert arbeidstid, slik at ansatte fikk mindre i lønn.

Selskapets Norges-sjef May-Britt Østby svarer ikke direkte på anklagene om fjerningen av overtidstimene, men påpeker at ansattes timeregistrering ikke godkjennes uten videre.

Kontroll på hyttebrann på Kvitfjell

Det er full overtenning i en hytte på Kvitfjell i Gudbrandsdalen natt til fredag. Brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning.

Brannmannskapene har sikret en garasje som ligger like ved hytta, og hytteeier har opplyst til politiet at det ikke skal være noen personer i hytta, etter at det først var usikkerhet rundt dette.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er interessant å lese dei forskjellige parti sine kommentarer i Transport- og kommunikasjonskomiteen si behandling av NTP. Det gir eit ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDe demokratiske prosessene har i valg på valg gitt flertall for de partier som er for Møreaksen. Derfor er Møreaksen ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenPengene til Møreaksen bevilges over statsbudsjettet, pengene er øremerket dette prosjektet og er ikke en pott til fri disposisjon for ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDu finner linker her: https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/123132-otroya-fergefri-baner-vei-for-tautratunnelen-20240206I alle disse meningsmålingene er det et stort flertall som ønsker fergefri kryssing av Romsdalsfjorden. I ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenNæringslivet ønsker Møreaksen. Terje Dyrseth ved Brunvoll gjennomførte en underskriftskampanje FOR Møreaksen: https://www.rbnett.no/naeringsliv/i/JEqxJR/deler-av-naeringslivet-mobiliserer-for-moreaksen-har-doblet-antallet-bedrifter«Nå har næringslivsledere for mer enn 100 virksomheter ...
Rolf Erik Pedersen 15 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøHar du disse meningsmålingene, slik at vi andre også får se hva folk vil?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse