Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
14 juni 2023 19:30
Del på Facebook
Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn
Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn

Tidlig onsdag morgen seilte cruiseskipet «Vasco da Gama» inn i havnebassenget. Dette er årets første sommeranløp til Kristiansund, og de neste ukene kommer cruiseskipene som perler på en snor.

Dagens anløp fra det tyske rederiet Nicko Cruises er det første av til sammen 16 planlagte anløp til Kristiansund i sommermånene juni til august. Skipet hadde 766 gjester om bord, stort sett tyskere, som er på vei til Lofoten. «Vasco da Gama» skal etter planen anløpe Kristiansund på nytt både i juli og i august.

Annonse
Annonse

På kaia ventet flere busser for å ta gjestene med på ulike opplevelser rundt om på Nordmøre. Atlanterhavsveien med Kvernes stavkirke er som alltid populært, men det gikk også to busser til marmorgruvene Bergtatt på Eide.

Tingvollost

– Nytt for i år er utflukt til Tingvoll med gårdsbesøk hos Tingvollost. Dette er et produkt vi har hatt i manualen de siste årene, og som nå blir testet ut av en gruppe for første gang. I tillegg var det en gruppe som gikk med guide opp trappene til Kvernberget, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Om bord var også en gruppe med nærmere 40 dansker, som tok beina fatt for å utforske blant annet Kirkelandet kirke, Vanndamman og Varden.

Selv om mange drar på organiserte utflukter, var det også flere hundre gjester som ble i sentrum for å oppdage byen på egen hånd. Disse var godt synlige på kaia, på Sundbåten, på Torget og i butikkene rundt omkring.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

To førstegangsanløp

Kommende uke ventes tre cruiseanløp til byen. Først ut er «AIDAaura» fra tyske AIDA Cruises mandag 19. juni. Tirsdag 20. juni kommer «Ambition» fra britiske Ambassador Cruise Lines, og torsdag 22. juni kommer «Spirit of Adventure» fra britiske Saga Cruises.

Anløpene mandag og tirsdag er så kalte førstegangsanløp, noe som betyr at skipene besøker Kristiansund for første gang.

– Det er alltid stas med nye skip som kommer på besøk, og det ønsker vi å markere. Havnefogden vil besøke skipene og overrekke havnas plakett og en gave fra Kristiansund til kaptein, sier Indergaard.

Ambassador Cruise Line er et helt nytt britisk rederi, stiftet i 2021, og rederiet har ikke vært i Kristiansund tidligere. De skal også komme med cruiseskipet «Ambience» i juli.

Se oppdatert cruiseliste på Kristiansund og Nordmøre Havn sin nettside.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse