Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
22 juni 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
Foto: Virginia Mayo / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 22. juni.

Minst 31 døde i ekslosjon på restaurant i Kina

Minst 31 personer omkom i en eksplosjon på en restaurant i den nordvestlige byen Yinchuan i Kina, ifølge statlige kinesiske medier.

Annonse
Annonse

– En lekkasje av flytende petroleumsgass forårsaket en eksplosjon på en grillrestaurant, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua om eksplosjonen.

Ytterligere sju personer ble skadd i eksplosjonen.

Person savnet etter å ha falt i vannet i Skjåk

En redningsaksjon pågår etter at en person falt ut i Polfossen og ble tatt av vannmassene i Skjåk kommune i Innlandet onsdag kveld.

Det pågår et stort søk i området. Personell fra politiet, brannvesenet og Røde Kors bidrar i søket, i tillegg til en dronefører. Politiet har bedt om ytterligere bistand fra Sivilforsvaret samt ressurspersoner for elveredning.

To menn pågrepet etter voldshendelse på Torshov i Oslo

To menn er pågrepet mistenkt for å ha truet og utøvd vold mot en annen mann på Torshov i Oslo. Ifølge vitner skal fornærmede ha blitt truet med pistol i forbindelse med hendelsen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Politiet har gjort beslag i saken, men vil ikke gå inn hva slags beslag som er gjort.

Stoltenberg: Utfordrende å forene klima og forsvar

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier alliansen står overfor flere utfordringer med å takle klimaendringene samtidig som at medlemslandene har effektive kampstyrker. Verdens væpnede styrker er blant de største forbrukerne av drivstoff og olje som bidrar til klimagassutslipp. Hoveddilemmaet Nato står overfor, ifølge Stoltenberg, er det vanskelige valget mellom et klimavennlig eller et sterkt forsvar.

– Klimaendringer er en gjør eksisterende kriser verre. De øker konkurransen rundt knappe ressurser som mat og land, og får millioner av mennesker til å forlate landet sitt. Så alt dette påvirker sikkerheten vår, sier Stoltenberg.

Ukraina anslår at miljøskadene etter demningsbruddet vil koste 1,5 milliarder dollar

Ødeleggelsen av Kakhovka-demningen i Ukraina har forårsaket anslagsvis 1,5 milliarder dollar i skader på miljøet, mener Ukraina.

Anslaget inkluderer ikke tapene for landbruket, infrastruktur, boliger og kostnadene ved å gjenoppbygge selve demningen, sier Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal onsdag. Han understreker at tallet på 1,5 milliarder dollar, nesten 16 milliarder kroner, bare er et foreløpig estimat.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse