Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 juli 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 13. juli.

Forsvarssjefen vil ha Bodø som nytt Nato-hovedkvarter

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker at en ny Nato-kommando i Nord-Europa skal plasseres i Bodø i Nordland. Han forteller til Klassekampen at de nordiske forsvarssjefene står bak et felles innspill om å få en fremskutt kommando i Nord-Europa. Kristoffersen ønsker at det nordiske hovedkvarteret skal ligge i Bodø.

Annonse
Annonse

– Norge har spilt inn Bodø som et mulig sted for et slikt hovedkvarter, forteller Kristoffersen til avisen.

Nye angrep mot Kyiv

Den ukrainske hovedstaden Kyiv er for tredje natt på rad blitt angrepet av russiske droner. Ukrainsk luftvern ble aktivert for å skyte ned dronene. Det falt ned vrakrester fra nedskutte droner over flere bydeler, og det ble hørt eksplosjoner flere steder.

Nødetatene rykket ut til fire bydeler etter eksplosjoner i hovedstaden, opplyser Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko, som forteller at én person er funnet død. I tillegg er fire personer meldt såret.

Det kunne i natt høres eksplosjoner også andre steder i landet, blant annet i Khmelnytskyj i vest, i Mykolajiv i sør, og i Zaporizjzja i sørøst.

Sikkerhetsrådet møtes for å diskutere Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd samles senere i dag etter at Nord-Korea i går prøveskjøt en interkontinental ballistisk rakett. Det opplyste Sikkerhetsrådets britiske formannskap i natt. Møtet finner sted etter oppfordring fra USA, Albania, Frankrike, Japan, Malta og Storbritannia.

USA, Sør-Korea og Japan har fordømt det som nordkoreanske myndigheter har uttalt var en test med en interkontinental ballistisk rakett.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Norge rangeres som et av de verste landene for utlendinger å jobbe

Norge er rangert som det nest verste landet å jobbe i, ifølge en undersøkelse blant 12.000 expats. Norge havner på 52. plass av totalt 53 land.

Norge kommer svært dårlig ut i rapporten fra InterNations, som for tiende år på rad har spurt nesten 12.000 expats over hele verden om hvordan de trives i landet de jobber i, melder Finansavisen.

Norge havnet på 52. plass av totalt 53 land – rett etter Kuwait. Expats som bor her i Norge mener Norge er «uvennlig» og svært dyrt, og Norge falt hele 18 plasser fra undersøkelsen i 2022.

14-åring fraranet penger og mobil på Lørenskog

Ingen er pågrepet etter at en 14 år gammel gutt ble truet av tre ungdommer og frastjålet mobiltelefon, AirPods og penger på Lørenskog.

Ugjerningen skjedde i nærheten av Akershus universitetssykehus på Lørenskog i går kveld, melder Romerikes Blad. De tre gjerningspersonene, tre unge gutter eller menn, har ikke brukt vold eller truet med våpen, men har kommet med verbale trusler mot 14-åringen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.15.

Blinken møter Kinas toppdiplomat

USAs utenriksminister Antony Blinken møter Kinas toppdiplomat Wang Yi i Jakarta i dag. Det opplyste amerikanske myndigheter i natt.

Møtet finner sted på sidelinjen av møtet i Samarbeidsorganisasjonen for Det sørøstlige Asia (Asean), som arrangeres i den indonesiske hovedstaden i dag.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse