Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
31 august 2023 08:38
Del på Facebook
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB

Driftsinntektene til Statkraft var på 13,1 milliarder kroner i andre kvartal, mot 8,4 milliarder kroner i samme kvartal 2022. Det bidro til rekordhalvårsresultat.

I en pressemelding opplyser Statkraft at de leverer sine sterkeste resultater for andre kvartal og første halvår noensinne, tross lavere produksjon og kraftpriser.

Annonse
Annonse

Netto driftsinntekter steg til 13,1 milliarder kroner i andre kvartal 2023 fra 8,4 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet ble i andre kvartal 7,6 milliarder kroner, Statkrafts sterkeste andre kvartal noensinne. EBIT samme periode i fjor var 3,8 milliarder kroner.

Resultatet etter skatt er på 5,6 milliarder kroner, opp fra minus 1,2 milliarder på samme tid i fjor.

Levert mindre kraft

Selskapet produserte 13 terawattimer (TWh) i kvartalet som gikk, 1,2 TWh mindre enn i samme kvartal i fjor. De europeiske kraftprisene falt 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Likevel ble det kjemperesultat.

– Solid drift, effektiv energidisponering og høy verdiskaping i markedsaktivitetene bidro til det beste resultatet i et andre kvartal i Statkrafts historie, forklarer konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Annonse
Annonse

Forretningsområdene Norden og Marked bidro mest til rekordresultatet.

Rynning-Tønnesen sier selskapet vil fortsette å skalere opp utbyggingen av mer fornybar energi både i Norge og i utlandet.

Fremdeles høye priser

Selv om prisene er mye lavere sammenlignet med de svært høye nivåene tidligere i energikrisen, ligger de fortsatt på et høyt nivå. Før bortfallet av russisk gass i det europeiske energimarkedet var prisene lavere.

Energibalansen i Europa har bedret seg betraktelig, drevet av større tilgang til flytende naturgass, lavere etterspørsel og økt utrulling av fornybar energi.

Statkraft har en bred portefølje av vann-, vind- og solkraftprosjekter under utvikling, hovedsakelig i Norden og Europa. Ambisjonen er å bygge 2500–3000 MW fornybar energi årlig fra 2025 og øke takten til rundt 4000 MW årlig innen 2030. I dag bygges det ut 1000 MW per år.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse