Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 september 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Sjokkvending i Bergen-valget

Fintellingen av stemmer i kommunevalget gjør at Miljøpartiet De Grønne og Venstre fikk et nytt mandat i Bergen i natt. Høyre og Bergenslisten mistet ett mandat.

Annonse
Annonse

Det gjør at det åpner seg en mulighet for at Arbeiderpartiet kan beholde makten i Bergen. Ap må i så fall samle Rødt, SV, MDG, Venstre og KrF.

Samtidig kan Høyre få flertall med de borgerlige partiene og Pensjonistpartiet og Senterpartiet, men da blir bybanen en vanskelig floke å løse.

Mopedist skadd i ulykke i Lindesnes

En mann er fraktet bevisstløs til sykehus etter å ha vært i en mopedulykke i Lindesnes sent tirsdag kveld. Politiet vet ikke hva som har skjedd.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 23.15. De varsler at det fremstår som en singelulykke. Det er en voksen mann som har vært i ulykken, men politiet har ikke sikker ID på ham.

Nordlysshow på Østlandet

Himmelen over Østlandet vartet opp med et fargespill i natt da nordlyset viste seg. Det går mot mørkere tider, men septembernatta lyste opp i farger og nordlyset ble sett både på Romerike, i Oslo og i Asker.

Rakettangrep på Krim - verft i brann

Ukraina har i natt sendt raketter mot Sevastopol, ifølge russisk-innsatte myndigheter. Det er hørt en rekke eksplosjoner.

Annonse
Annonse

Beboere i byen på Krim har via Telegram meldt om en rekke eksplosjoner. Det er også lagt ut bilder og videoer av det som skal vise eksplosjoner og brann ved et skipsverft.

Den russisk-innsatte guvernøren i Sevastopol, Mikhail Razvozjajev, skriver på Telegram at 24 personer er meldt såret i angrepet.

Melding om oppskutt rakett fra Nord-Korea

Både Japan og Sør-Koreas kystvakt meldte i natt om minst en oppskutt rakett fra Nord-Korea. Varslene om en rakett skutt ut over Japanhavet ble sendt ut noe før klokka 5 norsk tid.

Japans kystvakt meldte etter kort tid at den trolig hadde falt i havet, før de noen minutter senere meldte om en mulig ny oppskyting.

Fem eks-politimenn tiltalt etter drap

En føderal storjury tiltalte tirsdag fem tidligere politimenn for å ha forsøkt å dekke over drapet på Tyre Nichols i Memphis i januar. De fem er tiltalt på føderalt nivå for brudd på borgerrettigheter, påvirkning av vitner og motarbeidelse av rettsvesenet.

Denne saken går parallelt med en etterforskning i delstaten hvor de fem har status som siktet for blant annet drap og overfall. De nekter straffskyld i saken.

Tyre Nichols ble pågrepet 7. januar og døde tre dager senere på sykehus.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse