Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
21 september 2023 05:40
Del på Facebook
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Polen slutter å sende våpen til Ukraina

Polen sender ikke lenger våpen til Ukraina, ifølge landets statsminister Mateusz Morawiecki. Bakgrunnen er kornkonflikten mellom landene.

Annonse
Annonse

Morawiecki sa dette i et intervju med TV-stasjonen Polsat News, ifølge det polske nyhetsbyrået PAP.

CNBC: Nær en løsning på streik i Hollywood

En løsning i konflikten mellom produsenter og manusforfattere i Hollywood kan være på plass allerede torsdag, opplyser kilder til CNBC.

Writers Guild of America (WGA), som har 11.500 medlemmer, gikk ut i streik i starten av mai i år.

Eksplosjoner i Kyiv

Det meldes i natt til torsdag om eksplosjoner i Ukrainas hovedstad Kyiv. Ifølge byens ordfører er strøm- og vannforsyning rammet i noen områder.

Vitner opplyser til nyhetsbyrået Reuters at nødetater har rykket ut til minst to steder. Det meldes også om eksplosjoner i andre deler av landet, som Kharkiv.

USA gir beskyttelse til venezuelanere

USA gir midlertidig unntak for utsendelse og arbeidstillatelse til nesten en halv million venezuelanere i landet. President Joe Biden har tatt avgjørelsen etter å ha vært under sterkt press fra andre demokrater, der den mest framtredende er New York-ordfører Eric Adams.

Annonse
Annonse

Venezuelanere som var i USA innen 31. juli i år, vil få midlertidig beskyttelse i 18 måneder. Mange millioner mennesker har flyktet fra Venezuela, som står i en økonomisk, institusjonell og sosial krise.

Hunter Biden for retten i oktober

Tirsdag 3. oktober må presidentsønn Hunter Biden møte i retten, tiltalt for våpenlovbrudd. Det skjer i en føderal domstol i Wilmington i delstaten Delaware.

Datoen ble bestemt av dommer Maryellen Noreika og ble kjent i natt norsk tid. Først ble saken berammet til 26. september, men flyttet til en uke senere etter ønske fra Bidens advokater, opplyser dommeren.

To siktet etter storbrann i Sandnes

To ungdommer er siktet etter at det i natt brant i flere sjøhus og en lekter på Hommersåk i Sandnes. Det var lenge fare for spredning til nærliggende bygninger. Like over klokken 1 kunne brannmannskapene melde at de hadde kontroll på brannen.

Minst et naust brant ned og det brant også blant annet i takkonstruksjonen på et bedriftsbygg i nærheten.

Kvinne hentet ut av bil i vannet

En kvinne som i natt ble hentet ut av en bil som havnet i vannet i Stranda kommune, er fraktet til sykehus. Skadeomfanget er ikke kjent. Ulykken skjedde på fylkesvei 60 mellom Stranda og Hellesylt.

Det var en stund usikkert om kvinnen var alene i kjøretøyet, og dykkere ble sendt i vannet for å avklare dette. De har imidlertid slått fast at det ikke var flere med.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse