Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
22 september 2023 05:55
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Milliardpakke til Ukraina – uten langtrekkende raketter

USAs president Joe Biden har kunngjort en militær hjelpepakke på 325 millioner dollar, drøyt 3,5 milliarder kroner, til Ukraina. Pakken var varslet på forhånd, men Biden kom med bekreftelsen i forbindelse med et møte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Det hvite hus.

Annonse
Annonse

Ukraina har lenge ønsket seg Atacms-raketter, som har en rekkevidde på over 320 kilometer, men ifølge nyhetsbyrået AFP er ikke slike en del av den nye pakken. Biden kunne samtidig opplyse at de første amerikanske stridsvognene av typen M1 Abrams er ventet å ankomme Ukraina i neste uke.

Angivelig skyting ved pub i Sverige

Fire personer meldes å være skadd i en skyteepisode ved en pub i Sandviken i Norrland i Sverige. Minst to av dem er alvorlig skadd, ifølge en kilde.

Politiet opplyser at de etterforsker en alvorlig forbrytelse som skjedde på Hyttgatan. De ble varslet om hendelsen rett etter klokka 22. Sveriges Radio melder at det dreier seg om en skyteepisode ved en pub og at fire personer er skadd. En kilde opplyser til kanalen at minst to er alvorlig skadd.

Tunisisk tegner pågrepet etter karikatur

Tegneserieskaperen Tawfiq Omrane er pågrepet etter at han laget en tegning som angivelig gjør narr av Tunisias statsminister. Han kan få fengsel i ett år. Tegnerens advokat Anas Kadoussi opplyser at den tunisiske påtalemyndigheten har beordret pågripelsen.

Annonse
Annonse

– Politiet avhørte han i timevis uten at det var advokater til stede på mistanke om fornærmelser gjennom sosial nettverk, gjennom tegneserier som gjør narr av statsministeren, forteller Kadoussi.

Løve-mysterium i Serbia

En underernært løveunge er funnet i veikanten i Nord-Serbia. Nå jobber politiet med å finne ut hvordan den havnet der. Løveungen har blitt innlosjert i en dyrepark, etter at den ble funnet i utkanten av byen Subotica, nær grensa til Ungarn.

Sonja Mandic, sjefen for Palic dyrehage, forteller at løveungen, en hunn, var underernært og svekket. Den får nå intravenøs næring og behandling.

Tacosaus og -dip tilbakekalles

Santa Maria Norge kaller tilbake Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style på grunn av matsikkerhetsrisiko. Årsaken er matsikkerhetsrisiko knyttet til en bakterie.

Tilbakekallingen omfatter Cheddar Cheese Sauce 3kg med best før-datoer fra 01/06/2024 til 31/08/2024 og Dip Nacho Cheese Style 250g med best før-datoer fra 01/06/2025 til 31/08/2025.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ansgar Dypbukt 1 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse